A legjobb Star Wars ajándékok!

Még nem késő szeretteinket a legmenőbb Star Wars ajándéktárggyal meglepni, legfeljebb csak kiszállításkor foghatják kézbe, és most nem a film képeivel díszített csirkemellsonkára gondolunk, hanem igazi árura, rohamosztagos alakú párnára, ordító Chewie maszkra, droid sminkre és a legmenőbb gyűrűre...

Az persze nem szép dolog, hogy annyi mindent adnak el a Star Wars filmek hátán, ahogy azt sem, hogy ezek közül a legtöbb méregdrága vacak – összehasonlításul, az ún. ajándéktárgyak (merchandise) több pénzt hoznak, mint a filmek, beleértve a mozijegyeket, DVD és Bluray eladást és a tévés forgalmazás jogait, szóval iszonyat nagy piacról van szó. A nagyságrend kedvéért: a piaci elemzők szerint a Star Wars: Az ébredő Erő ajándéktárgyai egy év alatt 5 milliárd dollárt hoznak majd be. A film kapcsán úgy 500, az interneten rendelhető áruból választottuk ki a kedvenceinket -  meg is indokoljuk miért.

Chewbacca elektromos maszk


Oké, sokféle Star Wars karakter kapott jól kidolgozott maszkot, főleg a rohamosztagosok, de ez most más! Ez ugyanis wookie hangon morog, ordít és kiabál, érzékelve a gazdája arcmozgását – ha csak kicsit nyitjuk ki a szánkat, éppen csak morog, ha tágra tátjuk, akkor már üvölt, és ehhez elég két darab AAA elem, és nem lehet gagyi, hiszen a maga Hasbro gyártja. Műanyagból van, a szíja állítható,  a kérdés csak az, mennyire strapabíró. 

Az ára: $29.99
Fotó: target.com

Star Wars – Az ébredő erő rohamosztagos párnahaver

A birodalmi rohamosztagosok jó eséllyle a világ valaha létezett legrosszabb katonái, akik mozogni sem tudnak rendesen abban a mérföldekről látszó fehér páncélban, soha senkit nem találnak el, de baromi jól néznek ki. Azt speciel nem tudom elképzelni, hogy ezt a fejünk alá kell gyűrnünk vagy ölelkeznünk kell vele, esetleg csak dísznek van – inkább az utóbbira szavaznék, mert poliészter az anyaga és nem túl nagy, de mutatós! Nyilván a megfelelő Star Wars ágyneművel vagy takaróval, illetve pizsamával érvényesül igazán.

Az ára: $19.99
Fotó: target.com

Star Wars „A Long Time Ago in a Galaxy Far, Far Away" rozsdamentes acél férfi gyűrű

„Réges régen egy messzi messzi galaxisban” - a filmtörténet egyik legjobb idézetét az ujjunkon hordani eredetiben azért elég vagány, és valljuk be, ez a darab még annak a pasinak is bejön, aki különben sosem hordana gyűrűt. Ráadásul ez az ún. spinner ring külső és belső része elforgatható egymás mellett, amit várakozás közben türelmetlenül forgathatunk, lehetőleg úgy, hogy mindenki lássa a feliratot. A fekete acél és a kék felirat baromi jól néz ki, de van acél színben MAY THE FORCE BE WITH YOU felirattal is.

Az ára: $18.99 - $19.99, mérettől függően
Fotó: target.com

Star Wars Yoda mester pop art poszter

Nagy dilemma ez mindenkinek: akor most Yoda mester menő vagy sem? Mert menő volt, amikor megismertük, majd digitálisan tökéletesítették ugyan a megjelenését, de amikor kétszer is nagy lézerkardos párbajba bocsátkozott Dooku gróffal, akkor már kezdett kissé röhejes lenni. Ez a poszter, amely a jedi mester az egykori politikai propaganda poszterek világába emeli át, és ezzel egy pop art esztétikát kölcsönöz neki, segít eldönteni a kérdést: Yoda menő!

Az ára: $9.99 - $189.99 – mérettől és kerettől függően
Fotó: target.com

CoverGirl limitált kiadású smink kollekció

A Star Wars egy pasis dolog, itt is főleg pasis dolgokat veszünk sorra, de jusson valami az asszonynak is! A CoverGirl koncepciója a droid külső volt, amihez hideg színek hideg, fémes árnyalatait használták fel, természtesen limitált kiadásban, de nem méregdrágán. Mondjuk a „limitált kiadás” azt is feltételezné, hogy a termékek külalakja a Star Wars feliraton túl is megidézi a távoli galaxisok lakóit, de ismerve a hasonló próbálkozásokat, talán jobb, hogy nem egy Boba Fett alakú disagnnel jöttek elő, bár a BB-8 droid formája adná magát.

Az ára: $5.49 – 6.99, darabonként változó
Fotó: target.com

Campbell's Star Wars Dark Side leves

Amúgy egyszerű húslevesről van szó,  és a Campbell pont azt csinálja, mint idehaza az általunk is kicikizett áruházak a fagyasztott csirkével és az üdítővel, de mégis csak a legendás Campbell’s leveskonzervről van szó, amit nem más tett legendává, mint Andy Warhol, és ezért az árért nem gáz megízlelni a legendát, ami egyébként kint minden boltban kapható. A gyűjtők figyelmébe: az évek során az ehető vagy iható Star Wars ajándéktárgyak értéke nem nő, ezt mutatja a sok évtizedes tapasztalat, vagyis nem biztos, hogy érdemes elrakni ezt a levest.

Az ára: $24.99
Fotó: target.com

C3PO aranyozott hangszóró

Bár C3PO az új részben felbukkan, komoly szerepe nincsen, sőt, kissé irritáló is, ahogy töketlenül toporog, gyerekkori élményeink azonban mégis kedvessé tették az ügyetlen és finnyás protokolldroidot, akik egyébként méregdrága toll formájában is megvehetünk, de nekünk ez a hangszóró jobban tetszik, pedig technikailag elég egyszerű jószág, például MP3-as lejátszót nem tartalmaz.

Az ára: $24.99
Fotó: target.com

Ewok kutyakosztüm $14.99 - $21.99

Van egy cuki kutyája? Szeretné, ha még cukibb lenne, vagy nem látszana, hogy a kutyakozmetikus elrontotta a trimmelést? Vegyen neki Star Wars-os ewok kutyakosztümöt, ami melegen is tartja, de vigyázat, csakis rövid lábú, apró termetű fajtákra jó: egy dobermannra rá se férne, azon túl, hogy körberöhögné a többi kutya a parkban. Az egyrészes ruha füles kapucnival jár, és tényleg jól néz ki, illetve egy nedves ronggyal tisztítható.

Az ára: $14.99 - $21.99
Fotó: target.com