A Marvel-filmek atyaúristene szeretné összeterelni a más stúdióknál lévő szuperhőseit

Kevin Feige végső terve az lenne, ha a Bosszúállók és az X-men együtt mentenék meg a világot.

Kevin Feige egy interjúban elmondta, hogy az lenne a végső cél, hogy a nagy filmes univerzumba beemeljék azokat a Marvel-karaktereket is, akiknek a jogai más filmstúdióknál vannak. A 90-es években a Marvel egy csomó népszerű címét kiárusította stúdióknak, majd jött a pofára esés, hiszen azok betegre keresték magukat a szuperhősfilmjeikkel. 

Így néz ki most a helyzet: a Foxnál van az X-men, Deadpool és a hányattatott sorsú Fantasztikus Négyes. Szerencsétlen szuperfamíliával eddig elég csúnyán kiszúrtak: az 1994-es Roger Corman-féle feldolgozást eszük ágában sem volt bemutatni, a gyártó Constantin Film csupán azért forgatta le nevetségesen kevés pénzből, hogy legyen valamijük, és ne kerüljenek vissza a jogok a Marvelhez. A film rögtön dobozba került, de az internetnek hála, azóta kultikus rangra emelkedett, az "annyira szar, hogy már jó" esztétika jegyében. A következő jópofa volt, és a maga módján sikerült is visszaadnia a képregények családias, könnyedebb hangulatát, de az akciók elég vérszegényre sikerültek, a folytatás pedig totál érdektelen lett. A legutóbbi reboot pedig teljesen nézhetetlen, összegányolt borzalom, aminek nincs sok köze az alapanyaghoz - és gyaníthatóan ez is csak kamuból készült, hogy a jogok a stúdiónál maradjanak, ezúttal a Foxnál. 

 

Forrás: www.thegeektwins.com

 

A Sony-nál van a Pókember, a Universalnál pedig Namor, a szárnyas bokájú, hegyes fülű, forrónacis atlantiszi uralkodó. Korábban nagy fájdalma volt a rajongóknak, hogy Pókember nem tűnhet fel a Bosszúállók istállójában, és a jogi hercehurcák miatt nem is lehetett elképzelni, hogy valaha is megtörténjen. De a csoda megtörtént. Lehet, hogy Feige nem a levegőbe beszél, és talán már egyezkednek is a háttérben, hogy egy kupacba tereljék a szupercsapatokat?  Bár a Marvel filmes univerzuma már így is zsúfolt, az egyre követhetetlenebb X-menre ráférne egy kis frissítés, az F4 pedig végre megérdemelne már egy jó filmet. Szóval csak drukkolni tudunk.