A műsorvezető egy titkos gombbal zárta az irodáját, hogy szexuálisan zaklathassa a munkatársait

Matt Lauer amerikai tévés gyakorlatilag intézményesítette a munkahelyén a nők zaklatását.

Az NBC csatorna kirúgta Matt Lauer műsorvezetőt, miután többen is megvádolták, hogy "nem megfelelően viselkedett" a nőkkel szemben, és ez a két hónapos kivizsgálás során igaznak bizonyult. A Variety számolt be a nyomozás eredményéről, ami elég durva dolgokat tartalmaz.

 

Lauer több tucatnyi munkatársát kérdezték ki, és elég határozottan körvonalazódott a férfi "nem megfelelő" viselkedése. Szexjátékokat ajándékozott nőknek, elég egyértelmű megjegyzésekkel, behívta az egyik női munkatárást az irodájába, majd letolta a nadrágját és a péniszét mutogatta neki, később pedig megrótta, mert nem fogadta el a szexuális ajánlatot. Többüket a nemi életükről faggatott, arra kért nőket, hogy küldjenek párnákat a szállodai szobájába, és egy "dugj, házasodj vagy ölj" nevezetű játékot játszatott velük az irodában, aminek a Variety beszámolója alapján nagyjából az volt a lényege, hogy mindenki számára egyértelművé váljon, kivel akar lefeküdni.

És ha ez nem lenne elég súlyos: Lauernek volt egy titkos gombja az íróasztalába rejtve, amit ha megnyomott, bezáródott az iroda ajtaja. Így történhetett meg, hogy a lebukás veszélye nélkül - a beszámolók alapján - két nőt is szexuálisan zaklatott az irodában. Ennek kapcsán Betsy Fischer Martin, aki korábban az NBC egyik hírműsorűnak producere volt, elárulta, hogy az ilyen ajtózárak koránt sem olyan ritkák, mint ahogy gondolnánk, de nem azért építik be őket, hogy arra használják, mint a vádak szerint Lauer.

Számos dolgozó tudott a férfi piszkosságairól, de nem tettek ellene semmit. A csatorna egyik korábbi producere elmondta, hogy mivel Laurer híres volt és házas ember, a cégen belül, a hatalmával oldotta meg a félrelépést, hiszen a beosztottai - ahogy ez a zaklatási botrányhullám szinte mindegyik eseténél történt - nem mertek panaszkodni.