A szerdán királyfi

Itt a nyár, ezért rendeltem egy dobszerkót, olcsó volt és nem néztem meg, mekkora, mindegy, akkor most sem tanulok meg dobolni, csak nézem majd a kalimpálást a kerthelységben és hazatérve online is megnézem, mert ismétlés a tudás anyja és omegája, nyáron koncertet kell nézni, télen tévét, online meg bármit, mert lehet, nézzétek ti is, mert itt a nyár...

TikTok hirdetési titkok

Online, június 9., 14:00

Itt az idő, hogy a TikTok-hirdetések körüli misztikus ködöt eloszlassák: a kampánytervezéstől a várható eredmények kiszámításán át a kiértékelésig minden fontos lépésről szó esik, ami egy sikeres TikTok-kampányhoz vezet.

Buda Vára - Buda világhírű látnivalói egy könnyed sétában

Budai vár, június 9., 15:00

Buda Vára című gyalogos idegenvezetésen körbesétálhatjátok a Várhegy leghíresebb látnivalóit, mint a Sándor-palotát, a Karmelita kolostort, a Mátyás-templomot, a Halászbástyát vagy a Budavári Palotát, miközben lélegzetelállító pesti és budai panorámába gyönyörködhettek. 

Off-Scale

PaviloN, június 9., 17:30

A várva várt nyitás elérkezett hazánkban. Az élet visszatért a normális kerékvágásba, és most bemutatkozik az Off-Scale  minimal-house sorozat.

Zene és irodalom – Elhangzanak az AMT tagjainak zeneművei és írásai

Országos Idegennyelvű Könyvtár, június 9., 18:00

1991 májusában hét kreatív művész találkozott a budapesti Vörösmarty téren, a Gerbeaud  Cukrászdában. Dr. Balla László, Bujtás József, Gallai Attila, Hajdu Lóránt, Papp János, Rékai Iván és Tóth Armand azért jöttek össze, hogy megvitassák és lehetőség szerint meg is oldják a kortárs művészek közös problémáját, hangversenyek, kiállítások szervezését, a műveiknek köztudatba való bekerülését.

Különös tájakon - Ismeretlen északi tájaink túraösvényein

Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, június 9., 18:00

Radics Tamás tíz éve magashegyi túrázik, jelenleg Debrecenben él, ahol az Incognito Világjáró Clubot szervezi. Végzettsége szerint geológus és idegenvezető, azonban több éve túravezetőként dolgozik Európa, Ázsia és Afrika magas hegyei között. Képvetítéses előadása során Magyarország északkeleti részén található hegységek természeti és kulturális örökségébe kíván betekintést nyújtani.

Pál Utcai Fiúk

Budapest Park, június 9., 18:00

A legenda szerint a Pál Utcai Fiúk 1983-ban egy szigetszentmiklósi garázsban bontakozott ki, ahol pénzfeldobással döntötték el, ki-melyik hangszeren játszik. Tehát lassacskán négy évtizede szórakoztatják a nagyérdeműt lendületes, lehengerlő, néhol pedig kifejezetten mély és lírai zenéjükkel. 

Retró Fröccs

FÉM Arts & Café, június 9., 19:00

Kabaré est - a szürREÁL Stúdió előadása. Frissítő kabaré jelenetek egy ikonikus korból. Intrika,  félreértés és szerencsétlen véletlenek sora elevenedik meg ebben a pezsgő szórakozást ígérő előadásban. A régmúlt legjobb kacagtató jelenetei követik egymást fergeteges ritmusban, új  köntösben.

Tizennyolc

MKUK - Udvari Kamaraszínház, június 9., 19:00

Szerelem és szenvedély, ármány, gyűlölet és halál, fondorlat és megbélyegzés szálain fut az izgalmas cselekmény, amely egyéni sorsokon keresztül eleveníti fel 1918 októberének utolsó három napját, azok megrázó történéseit. 

Szavak nélkül - Pannon Filharmonikusok

Online, június 9., 19:00

Rossini – erről a szóról talán minden zenerajongónak mosolyra húzódik a szája, és megszólal benne valami fürge, szerethető, izgő-mozgó, virtuóz és mégis lírai dallam. Ezt az élményt ez a hangverseny csak erősíti, hiszen Rossini Selyemlétra című operájának nyitányával indul, ami a fentiek tekintetében is hamisítatlan Rossini zene.

„Életre kelteni a liszti tradíciót ...” Boris Berezovsky és Balázs János zongoraestje

MOM Kulturális Központ, június 9., 19:30

A Cziffra György-emlékév kiemelt eseményén – amelyet a közönség már élőben élvezhet a MOMkult Színháztermében –, a két nagy előd, Cziffra és Liszt zongoristát próbáló átirataiból játszik négykezeseket és szólókat Boris Berezovsky és Balázs János. Mindkét muzsikus részesült a romantikus zongoraiskola örökségében, amelynek hangját felismerni sokkal könnyebb, mint meghatározni. Talán ahhoz lehet köze, amit Cziffra mondott Lisztről: „Ontotta a szépséget, és nem kímélte önmagát.”

30 Év Jazz | Bolba Éva - Szili Róbert Duó

BMC - Opus Jazz Club, június 9., 20:00

A 30 éves Magyar Jazz Szövetség mindmáig az egyetlen, a műfajjal foglalkozó, nyitott társadalmi szervezet. Az Opus Jazz Clubbal partnerségben létrejött sorozatban a magyar jazz élvonalában alkotó, kiváló előadóművészek lépnek pódiumra. A koncertek létrejöttét, az "Előadó-művészeti szervezetek többlettámogatása programban" kiírt pályázati forrásból az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatja.

Szigeti Tamás: Elemek

A38 Hajó, június 9., 20:00

Szigeti Tamás legújabb képei szervesen illeszkednek a korábbi években bemutatott festői munkák sorába. A festményeken ismét a képzelet és a mindennapi valóság vetületei szövődnek eggyé az erdős-ligetes, fényben reszkető terekben. E festői miliő létrehozásakor a természeti környezet megjelenítése egyrészt a lírai látásmódot hangsúlyozza, másrészt sugallja az elvágyódást, az eredetiség utáni elemi vágyat.

Mustang

Budapesti Távmozi, június 9., 20:00

Öt lánytestvér egy török faluban él nagybátyjukkal és nagyanyjukkal. A kamaszlányok felhőtlen boldogságban vágnak neki a nyári szünetnek, de a bigott török közeg a legkisebb kilengést sem tűri: az egyik szomszédasszony jelenti a lányok erkölcseire vigyázó nagymamának, hogy azok együtt fürödtek a tengerben a falubeli fiúkkal. 

Budapest Bár

Kobuci Kert, június 9., 20:00

Végre mindenki megteheti!! Mehetsz koncertre, maszk nélkül bulizhatsz, együtt lehetsz a barátaiddal és a Budapest Bárral! Végre!!! Az idei első budapesti, szabadtéri Budapest Bár koncerten, az egyik legkedvesebb helyszínükön, a KOBUCI-ban! 2020. szeptember 30-án itt fejezték be, most itt kezdik újra! VÉGRE!

OperaSzerda - Offenbach: Hoffmann meséi

Online, június 9., 20:00

Ha szerda, akkor OperaSzerda! Az Opera minden szerdán 20 órától az intézmény Facebook-oldalán bemutatja egy, a leállás ideje alatt elmaradt operaprodukciójának keresztmetszetét. Zongorán az intézmény korrepetitorai kísérnek, a mű legfontosabb részleteit pedig a produkciók főszereplői éneklik; így szándékozik az Opera fellépési lehetőséget biztosítani munkájuktól egyik napról a másikra eleső énekeseinek.

Open Mic Wednesday at Pótkulcs

Pótkulcs, június 9., 20:30

Ha végre élő zenével szeretnéd körülvenni magad és be is szállnál: 15 perc lehetőséget kap mindenki. Mikrofont, vonalbemenetet és igény szerint egy akusztikus gitárt illetve elektromos zongorát a szervező biztosít.

A BudaTeher bemutatja: Gereben Zita Quintet

Budapest Jazz Club, június 9., 20:30

Zita dalainak sokszínűsége egységes stílust tükröz, amely kifinomultan elegyedik az énekesnőre jellemző sajátos dallamvilággal és védjegyévé vált füstös hangszínével. Gereben Zita (ének), Bécsy Bence (gitár), Horváth „Tojás” Gábor (zongora), Bartók Vince (basszusgitár), Gálfi Attila (dob)

Csókkirály - A Koncert

Margitszigeti Szabadtéri Színház, június 9., 21:00

A másfél órás látványos, jó hangulatú koncert showban megszólalnak a legnépszerűbb Fenyő Miklós és Hungária slágerek 7 sztár énekes - Vastag Csaba, Király Viktor, Radics Gigi, Szulák Andrea, Zséda, Csonka András, Heincz Gábor Biga - előadásában.