Állatkert, mozik, fürdők - ezek a helyek nyitnak ki hétvégén

Ha minden igaz, szombat reggeltől a lazítás újabb szakaszába lépünk, nyithatnak a kulturális intézmények és a szabadidős helyek, természetesen csak védettségi igazolvánnyal rendelkezők és gyermekeik részére. Körbenéztünk, hova lehet menni hétvégén.

Péntek reggel Orbán Viktor bejelentette, hogy (ha meglesz pénteken a 4 millió beoltott - UPDATE: megvan a 4 millió beoltott) szombat reggeltől életbe lépnek az újabb lazítási intézkedések, nyitnak az éttermek belső terei is, de ami nekünk fontosabb, hogy a kulturális élet számos helyszíne is elvileg megnyithat. Megnéztük, hogy ez a gyakorlatban mit jelent, hova mehetünk már most hétvégén, természetesen oltási igazolvány birtokában. Megpróbáltuk összeszedni azokat az infókat, amik pénteken elérhetőek a reggeli bejelentés után. Sajnos elég képlékeny még szinte minden (mivel még nincs meg a 4 millió beoltott), ezért azt javasoljuk, mielőtt elindulnátok a kedvenc helyetekre a hétvégén, nézzétek meg Facebook-oldalukat a legfrissebb információkért.

 

Gyógyfürdők, strandok:

2021. május 1-jétől a Széchenyi, Gellért, Rudas, Lukács, Paskál és a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő nyitják meg kapuikat. Pünkösdi nyitásra készül a Palatinus és a Pesterzsébeti fürdő. Végül június elejétől fogad vendégeket a Dandár fürdő, valamint a Római strand és Pünkösdfürdő. A fürdők pontos nyitva tartása az adott fürdő honlapján elérhető. Fontos, hogy a vonatkozó kormányrendelet alapján csak olyan 18 éven felüli személy látogathatja a fürdőket, akik rendelkeznek érvényes védettségi igazolvánnyal. 

 

Mozik:

Pólus mozi: az új kormányrendeletekhez igazodva a Pólus Mozi május 1-től ismét nyitva tart, olyan filmeket lehet megnézni, mint a SpongyaBob: Ki a vízből, Scooby, Masha és a medve, Trollok a világ körül, Gru 3. stb.

A Lurdy mozi is május 1-től ismét megnyitja kapuit, a Tatabánya mozi (mivel a Vértes Center bevásárlóközpont május 1-én zárva tar) csak május 2-án, vasárnap nyit.

A Budapest Film mozijai (a Művész, a Puskin, a Toldi, a Tabán, a Kino Cafe és a Corvin) is elindítják május 1-től a műsorrendi vetítéseiket, az előzetesen a Távmoziban meghirdetett fesztiválok, filmnapok maradnak a meghirdetett időpontokban, s a virtuális térben.

 

Zene:

Bár nyitnak a helyek, de még nagyon kevés élőzenés esemény lesz. Ezeken a helyeken lesz zene:

Analog Music Hall

Pótkulcs

If Café, itt online jelölik a koncertet viszont van teraszuk.

Még koncertek nélkül, de megnyitott a Kobuci Kert, a Fellini Római, a Kabin, a Dunaparty Megálló, az A38 Hajó terasz.

Egyebek:

 

Fővárosi Állat- és Növénykertha ma megjelenik a Közlönyben a rendelet (UPDATE: megjelent a rendelet, szombaton reggel 9-kor nyit az Állatkert), holnap kinyit az állatkert is, természetesen csak védettségi igazolvánnyal lehet majd látogatni. Állatokat lehet nézegetni még a következő helyeken is: május 1-től meglátogathatjátok a macikat a veresegyházi Medveotthonbanés ha minden igaz, akkor a Budakeszi Vadaspark is megnyílik. A Nyíregyházi Állatpark, a Gyöngyösi Állatkert és a Debreceni Állatkert és Vidámpark is május 1-jén nyit, a többi állatkert még nem biztos a dátumban. (Miskolczi ÁllatkertSzegedi Vadaspark; Kecskeméti Vadaskert) 

Kinyit még a Füleki Vármúzeum és a KMO Művelődési Központ is.

Ha a természetbe vágytok, május 1-jén már mehettek a Tisza-tavi Ökocentrumba is, de hétvégén nyit a Gemenc Zrt. fenntartásában üzemelő erdei vasút és az ökoturisztikai központ.

Csodák Palotája: várhatóan már május 1-jén, szombaton megnyitják kapuikat, 5000 m2-en, 2 szinten várják a védettségi igazolvánnyal rendelkezőket. 

Magyar Nemzeti Múzeum: a Facebook-oldalukon egyelőre egy szabadtéri program van holnapra betervezve A Múzeumkert titkai címmel. A szakmai vezetés során feltárulnak a múzeumkert rejtett titkai és az események mögötti legfontosabb történeteket is megismerhetik a látogatók. Természetesen a Múzeumkert múltjának más rétegeire, dimenzióira is fény derül a séta során. Jegyvásárlás
A múzeumkerti séták a következő időpontokban valósulnak meg:
-2021. május 1. szombat 10 óra
-2021. május 1. szombat 14 óra
-2021. május 2. vasárnap 10 óra
​-2021. május 2. vasárnap 14 óra

Újra megnyitja kapuit a debreceni Déri Múzeum is május 1-től.

Jövő héten, május 4-én nyit a Mesemúzeum, a VR Vidámpark május 5-én.

A szombathelyi Weöres Sándor Színház a jogszabályi előírásnál is szigorúbb óvintézkedések mellett 2021. május 7-én, pénteken 19 órakor a Farsang című produkció bemutatójával megnyitja kapuit a nézők előtt.

 

Nyitókép: pixabay.com

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu