Angelina Jolie csak rendez rendíthetetlenül

Hamarosan a mozikba kerül a színésznő legújabb rendezése, de már forgatja a következőt, és nekiesett az azutáni filmjének is.

Amerikában december végén mutatják be Angelina Jolie megtörtént eseményeket feldolgozó II. világháborús drámáját, a Rendíthetetlent (hazai bemutató: 2015 január 5), de a gyönyörű színésznő már forgatja rákövetkező filmjét, a By the Sea című párkapcsolati drámát, amelyben Mélanie Laurent és Niels Arestrup mellett férje, Brad Pitt is játszik, de már az ezt követő projektje előkészületein is munkálkodik. Jolie Richard Leakey felfedező, régészprofesszor és állatvédő életéből készít életrajzi filmet a Skydance Productions megrendelésére, szimplán Africa címmel. Az Afrikában született, és azóta is ott élő paleoantropológus évtizedekig az előember nyomait kutatta, ám élete késői szakaszában a veszélyeztetett állatfajok, elsősorban az elefánt és az orrszarvú megmentésén fáradozott

A forgatókönyvet most Eric Roth jegyzi – a Rendíthetetlen szkriptjét a Coen testvérek írták, a By the Sea-t maga Jolie -, és az orrvadászok elleni harc megjelenítését a szakmabeliek egyenesen epikusnak találják, a vezetőoperatőr pedig a színésznő régi barátja, Roger Deakins lesz, aki a Rendíthetetlenen is vele dolgozott. „Egész életemben mély kapcsolatot éreztem köztem és Afrika és a kontinens kultúrája között, és Eric csodás forgatókönyve azonnal felkeltette az érdeklődésem az iránt a férfi iránt, aki egy erőszakos konfliktusba keveredve fedezi fel önmagát, és azt a lenyűgöző kapcsolatot ezzel a hellyel és az itt lakókkal.” – nyilatkozta a színésznő, aki mostanában egyre inkább rendezőnő, bár hamarosan visszatér a Salt ügynök folytatásában és a hangját adja egy újabb Kung Fu Panda filmhez is.