Apák és fiúk 2.

Azannya! Második Kaszavec - mondja Eglmayer az utolsó padból hihetetlenül mély gyomorhangon. Különben minden ment tovább, mint rendesen, Auer élesen felszisszent, Löbl most ért odáig, és belecsípett, de hisz ismerik, ám a tény attól még tény marad. Eglmayer ritkán hazudott, de akkor sokkal nagyobbat: köztünk jár még egy Cassavetes, noha Nick ez. Hírértéke úgyszólván semmi, már előző próbálkozását (Csillagot az égről Depardieu-vel meg a mamával, Ginával, kedves híveim kedvéért: az Oscar-díjas Marisa Tomeivel) sem mulasztottuk el tárgyalni.

Most az a gáz viszont, hogy a kis Nicholas a forgatókönyvet a papa hagyatékában találta, amikor hétkrajcárügyben dolgozott, mert kellett úszómedence a konyhába.

Nem, még csak nem is az van, hogy a csávó egy Kaszavec Zoltánka lenne, az se. Afféle tipikus hollywoodi mesterember, ha értik, mire gondolok, nálunk a szomszéd mondjuk favágásból doktorált, noha ez, meglehet, érintőleges vertikum. Ugyanakkor minden további nélkül elképzelhetik maguk is, hogy milyen lett volna, ha a Férjeket Tony Scott, a Szeretáradatot Chris Columbus rendezi. Na de Nick John fia, vethetne ellen bárki is. Tényleg vessen.

Arról van egyébként szó, hogy Sean Pennt nagyon szereti a felesége, Robin Wright Penn, de míg a fiú tízéves pihenőjét tölti a Lipóton, addig hozzámegy John Travoltához. De Nicken ez nem segít.