Augusztus végén ismét VIDOR Fesztivál

A Móricz Zsigmond Színház immár tizenkilencedik alkalommal rendezi meg a VIDOR Fesztivált 2020. augusztus 21. és 29. között. A VIdámság és Derű ORszágos seregszemléje egy 9 napon át tartó, 49 helyszínen párhuzamosan futó összművészeti fesztivál, ahol a programok 90 százaléka teljesen ingyenes.

Évről évre újabb fesztiválhelyszínek születnek, hogy a helyi lakosok és idelátogató turisták minél szélesebb köre kapcsolódhasson a fesztivál programhoz, melyben a hagyományos világzenei koncertek, az irodalmi beszélgetések, felolvasó-, báb- és utcaszínházak, mutatványosok, karikaturisták, képzőművészeti kiállítások mellett már az itthoni könnyűzene legnépszerűbb előadóit is láthatja a közönség. A VIDOR-ra minden évben a hazai teátrumok vígjátéktermésének legjavát hozza házhoz a Móricz Zsigmond Színház.

A VIDOR mára már Nyíregyháza és az észak-alföldi régió egyik legjelentősebb kulturális eseménye, legfőbb vonzereje, amely jelentős turisztikai forgalmat generál az utószezonnak számító időszakban, s fontos többletbevételhez juttatja a különböző helyi vállalkozásokat. Az elmúlt években a VIDOR nagyon sokat tett azért, hogy a kulturális esélyegyenlőség jegyében mindenkihez anyagi, társadalmi és egészségi helyzetétől függetlenül eljuttathassa a minőségi kultúrát. Amellett, hogy mindazok ingyenesen hallgathatják meg a legnevesebb világsztárok koncertjeit, akik nem engedhetik meg maguknak a koncertjegyek megvásárlását, a fesztivál ellátogat a megye gyermekotthonaiba, a kórházakba, sőt még a börtönökbe és a Pszichiátriai Szakkórházba is. Olyan kis falvakban tartunk előadásokat, melyekben gyakran egész évben ez az egyetlen kulturális esemény.