Az Alien: Covenant sokkal félelmetesebb lesz a Prometheusnál

Michael Fassbender szerint az új Alien-film visszahozza a Nyolcadik utas: a Halál űrhorror hangulatát.

Michael Fassbender a napokban interjút adott a Collidernek, és természetesen nemcsak a legújabb filmje, a Fény az óceán felett című dráma került szóba, hanem az új Alien-film is, ami egyben a Prometheus 2, és Alien: Covenan címmel kerül majd 2017-ben a mozikba. Ebben többek között arról áradozott a sztár, hogy az új film visszahozza majd az eredeti, 1979-es A nyolcadik utas: a Halál hangulatát, és a nézők be fognak majd tőle tojni!

Ami még biztos: az új film 10 évvel fog a Prometheus eseményei után játszódni. A címbéli hajó, a Covenant egy édenkertnek hitt, korábban ismeretlen bolygó felderítésére indul, de a helyről hamar kiderül, hogy maga a pokol. Ezen a veszélyes bolygón él a David nevű android, aki a Prometheusban látott mészárlás egyetlen túlélője. Keringenek persze pletkák arról is, hogy visszatér Noomi Rapace is, mivel a rajongók látták a film ausztráliai forgatási helyszínén, de ezt hivatalosan egyelőre nem ismerte el sem Fassbender, sem a Fox stúdió.

Az Alien: Covenant új női főszereplője ugyanis nem az első részt túlélő Rapace lesz, hanem Katherine Waterston, aki Ellen Ripley anyját alakítja. A Covenant fedélzetén utazik még rajta kívül Danny McBride, Demian Bichir, Jussie Smollett, Amy Seimetz, Carmen Ejogo és Callie Hernandez is.

A film forgatókönyvét Ridley Scott ötletei alapján Jack Paglen, Michael Green és John Logan írta, akik egy új Alien-trilógia nyitányának szánják az Alien: Covenantot. Premier: 2017. augusztus 4. (via Movieweb)