BBC sikersorozat rajtol a FilmBoxon

2014. szeptember 13-tól tűzi műsorra a FilmBox országos premierként a Call the Midwife, vagyis a Hívják a bábát! című sorozatot, amely a BBC újonnan bemutatott drámái közül eddig a legsikeresebbnek bizonyult.

A sorozat, mely a múlt század 50-es éveiben játszódik Londonban, igaz történet alapján készült. A friss diplomás szülésznő, Jenny Lee (Jessica Raine) – az ő visszaemlékezései alapján készült a sorozat – 22 évesen érkezik meg a hirdetés útján szülésznőt kereső Nonnatus Házba, amelyről ott helyben tudja meg, hogy nem magánkórház vagy szülőotthon, hanem egy olyan kolostor, ahol az apácák mellett világi nővérek is dolgoznak és laknak. A sorozat központi témája a várandósság, a születés, valamint a hit. Itt békében megfér egymással a dúsgazdag családból származó csetlő-botló szülésznő, Chummy (Miranda Hart) és a szegénysorból feltörekvő Noakes őrmester , a kleptomániás apáca, Monica Joan nővér és a kissé frivol csecsemő-gondozónő, Trixie, valamint a fiatal apáca, Bernadette nővér, aki olyan szerelmes kollégájába, Dr. Turnerbe, hogy képes emiatt elhagyni a házat.

A BBC újonnan bemutatott drámái közül eddig a legsikeresebb az epizódonként átlag 10.47 millió nézőt vonzó Hívják a bábát!, amelyet Sam Mendes rendező cége, Neal Street Productions készített, szeptember 13-tól szombatonként 21 órakor kerül műsorra a FilmBox csatornán.