Beépített szépség 2.

A szóban forgó film első epizódjára bizonyára mindenki emlékszik, aki híve az amerikai limonádé-imidzsbe csomagolt akcióvígjátékoknak. A Sandra Bullock nevével fémjelzett - a színésznő ugyanis nem csak, mint a projekt főszereplője, hanem producerként is munkálkodott a film tökéletesítésén - film folytatása most megérkezett.

A történet Gracie Hart sztoriját az első rész végétől csippenti fel, ahol is a tenyeres-talpas zsaruból szépségkirálynő-jelöltté idomuló főhősnő épp Benjamin Brett alakította kollégával készül randizni. A romantikus este azonban meghiúsul, Ben bemondja az unalmast, és inkább elutazik egyedül. Gracie bánatában elvállalja az FBI-arca megtisztelő címet, tévéfellépésekről sajtókonferenciákig jár, miközben eredeti személyiségének báját elveszíteni látszik. Régi önmagára csupán a dührohamait kordában tartani képtelen Sam Fuller emlékezteti, akivel bár az elejétől fogva sem lép fel közös szimpátia, mégis közösen kell akcióba lendülniük, mikor az első rész szépségkirálynőjét elrabolja két bandita.

A helyszín Las Vegas, s a történet ezúttal is az eredetileg nem különösebben cicás rendőrnő átalakulásának kalandjait követi figyelemmel, a különbség ezúttal csupán annyi, hogy a transzformáció visszafele történik: kényeskedő Gracie változik vissza akcióhőssé. A történet természetesen nem igazán rejt váratlan fordulatokat, a hangsúly sem a krimi-vonulatra helyeződik. Az első részben felbukkanó romantikus vonal ezúttal a barátság témakör köré szerveződik, a történetet azonban mégis a poénok vihetik el, no és természetesen a szomszédlány és az emancipált hősnő imázsát ügyesen vegyítő Sandra Bullock maga, kinek rajongói tábora mit sem apadt az utóbbi években, ami a mai napig azt jelzi, hogy a színésznő neve kiváló nézőtoborzó marketingfogás.