Beindul az élet újév után, ezeket a programokat ajánljuk

Lassan beindul az év, egyre több program lesz megint a karácsonyi pangás után. Ezekből szemezgettünk.

SzólóDuó 2019 Nemzetközi Tánc Fesztivál - MU Színház, január 10-12.


SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztivál (20. évad) rövid koreográfiák nyitott és nemzetközi szakmai fóruma. A fesztivál célja, hogy a szárnyaikat bontogató, és már tapasztalt koreográfusokat, táncosokat egyaránt bátorítsa, elősegítse szakmai fejlődésüket, legújabb alkotásaikat megismertesse a nagyközönséggel.

Supernem 17 - Barba Negra Music Club, január 11. 20h


A hazai poprock legvagányabb zenekara jubileumokban sem követi a hagyományokat. A Supernem előre búcsút int kiskorúságának és emlékezetesen megünnepli 17 éves születésnapját január 11-én a Barban Negrában. Az év eleji klubszezon méltó nyitánya lesz a koncert!


Hadik Brunch Jakab Julival és Reisz Gáborral - Hadik Kávéház, január 12. 11h


Résztvevők: Jakab Juli forgatókönyvíró, dramaturg, színésznő, Reisz Gábor filmrendező
A sorozat szerkesztője - Ott Anna: Jakab Juli játssza Esztert, aki Reisz Gábor kultikussá vált első nagyjátékfilmjében, a VAN-ban összetöri a főszereplő férfiszívét. Reisz Gábor játssza Tamást, aki a rendező vadonatúj filmjében, a Rossz versekben összetört férfiszívvel bonyolódik saját életének, emlékeinek boncolgatásába. Az év első Hadik Brunchán felidézik a VAN-t, terítékre teszik a Rossz verseket, beszélnek a Napszálltáról és az alkotókat a személyes határokról, az írásról és a generációs ügyekről faggatják.


Jégvirágtól Borvirágig 2019 - Monori Strázsahegy, január 12. 11-18h


A rendezvény helyszíne a Monori Strázsahegy - Pincefalu szívében az Orbán szobor környékén koncentrált helyen. All you can eat rendszerben a fesztivál 13 helyszínen korlátlanul kóstolhatják a helyi boros gazdák hagyományos és különleges ízesítésű forralt borait és a gazdák vendégeiként megjelent éttermek szakácsok ételízelítőit.


4. Zúzmara Félmaraton és Futófesztivál - Hungexpo Budapesti Vásárközpont, január 13. 9-17h


Télen se állj le a futással: kezdd az évet egy fagyos, de kivételes élménnyel a 4. Zúzmara Félmaraton és Futófesztiválon! Az eseményre azokat várják, akik egyetértenek a mondással, miszerint túl hideg sosincs, csak alulöltözött futó! A hideg, a hó, a jég és a fagy csak kifogás, nem akadály!


Antonio Sanchez and Migration – A38, január 13. 20h


A kortárs dzsessz egyik ünnepelt dobos-sztárja, aki Grammyt nyert a Birdman zeneszerzőjeként és Pat Metheny zenésztársaként is: Antonio Sánchez ismét Budapesten! Ezúttal Migration nevű akusztikus kvintettjével mutatja be novemberben megjelenő Lines in the Sand című lemezét. A fantasztikus technikájú, ugyanakkor társadalmilag is igen elkötelezett dobos-virtuóz január 13-i A38-as koncertje erős kezdése lesz az idénynek.