Bemutatkozik a PORT.hu - Pisti

Arra gondoltunk, itt az ideje, hogy olvasóink megtudják, kik is készítik a Portot. Kik azok, akik segítenek eligazodni a programok között, akik válaszolnak az olvasói levelekre, akik filmeket, könyveket, színházi darabokat, gyerekműsorokat ajánlanak. Ezért december 12-től minden nap bemutatunk egy Port-os kollégát. Ő itt Pisti.

Lakatos István vagyok, azt hiszem, 2016 óta dolgozom a Portnál, de nem biztos, mert mindig elfelejtek mindent. Rövid ideig a fesztivál rovatot csináltam, amiből leszűrtem, hogy talán a poloskákon kívül mindennek van ilyen-olyan fesztiválja. Aztán cikkeket írtam, miegymást. Most a Facebook posztokkal ügyködöm.

Amúgy rajzolni szoktam, illusztrálni, olykor képregényt készíteni, regényt írni.

Azt mondták, ajánljak könyvet, filmet. Most, hogy nincsenek mozik, és nem lehet a Port jó kis keresőjében kedvünkre keresgélni, maradnak a streaming szolgáltatók.  A legfrissebbek közül Az Úr sötét anyagait (a második regény, ami a trilógia leggyengébbje, szépen kikupálták) ajánlom, ha szeretitek a horrort, akkor a 30 ezüstöt. Netflixet mostanában kevesebbet nézek, mert a darálós fajta vagyok, persze nem könyvet, hanem sorozatot, és míg nézem az epizódokat megállás nélkül, addig az sem érdekel, hogy kétévi munkát kéne megcsinálnom két nap alatt. Ne tegyetek így, egészségtelen.

Könyvből pedig... A Konc című képregény felnőttnek-gyereknek kiváló, olvassatok olasz képregényeket, különösen Zagort, Martin Mystere-t, Dylan Dogot és a most megjelenő Juliát, mindegyiket magyarul persze, van már vagy 80 kiadvány. Az Anya kísértete az egyik legjobb ifjúsági képregény, amit valaha írtak és rajzoltak, és ismét beindultak a Kaland-Játék-Kockázat lapozgatós könyvek (Allansia bérgyilkosai, Veszedelmek kikötője), amit nem csak nosztalgiából érdemes játszani, hanem mehet nyugodtan a gyereknek is. Igaz, ma már más idők járnak, de ha az én generációm fel tudott úgy nőni, hogy általános iskolásként a kőkemény horror Az elátkozott házat játszottuk (vagy Alan Moore Gyilkos tréfáját), akkor nem kell a gyerekeknek mindig kismanócskás holmikat adni.