Benedict Cumberbatch lesz Doctor Strange

Bár mi is arról adtunk korábban hírt, hogy egészen biztosan Joaquin Phoenix lesz a soron következő Marvel képregény-feldolgozásban Doctor Strange, a dolgok kicsit másképp alakultak.

Benedict Cumberbatch ma az egyik legfelkapottabb angol színész, részben a Sherlock című sorozatnak köszönhetően, de feltűnik a Hobbit trilógiában és a legutolsó Star Trek filmben is, szóval ő minden hollywoodi szereposztó vágyálma, főleg, hogy a The Immitation Game című kódfejtős II. világháborús dráma kapcsán Oscar-esélyekről is pusmognak már. Nyilván ezért is történt, hogy amikor a már biztos befutónak tekintett Joaquin Phoenix visszamondta a készülő Doctor Strange főszerepét, rögtön megkeresték a brit színészt – igaz, vele együtt Ryan Gosling, Jared Leto, Tom Hardy, Justin Theroux, Ethan Hawke és Keanu Reeves neve is szóba került. Cumberbatch neve egyébként már akkor felmerült, amikor a nehéz természetű, de szintén zseniális Phoenix is még csak esélyesnek tűnt, így nyilván nem volt nehéz vele megegyezni, mivel a színésznek történetesen nincsenek színházi kötöttségei a tervezett forgatás alatt.

Doktor Stephen Vincent Strange, vagyis Doctor Strange már 50 éve, vagyis 1963-ban debütált a Marvel univerzumban, mint egykori idegsebész, aki a Föld legfőbb okkult védelmezője és afféle fővarázsló, és aki már szerepelt videójátékban, animációs sorozatban és tévéfilmben, de a vásznon még soha. A Marvelnél viszont gondoltak egyet, leporolták a karaktert, és leszerződtették hozzá Scott Derricksont, akinek nemrég mutatták be idehaza Távozz tőlem, Sátán című thrillerét, és aki amúgy is okkult specialistaként ismert, sőt, a premier dátumát is kihirdették, ami 2016 július 8.