Borzalmas folytatások, amikre semmi szükség nem volt

Hollywood tele van rosszabbnál rosszabb ötletekkel. Naphosszat sorolhatnánk azokat a folytatásokat, amelyeket jobb elfelejteni, de most csak ötöt választottunk közülük. Mindegyik katasztrofális.

Amerikai pszichó 2.

Brett Easton Ellis hírhedt regényének filmfeldolgozása megosztotta a nézőket, hiszen az eredetit a végletekig vitt erőszak és szex miatt gyakorlatilag megfilmesíthetetlennek tartották. Mary Harron azonban a lehetőségekhez képest jól ragadta meg a regény eltúlzott, egy idő után már-már vicces erőszakorgiáját, és egy fekete humorú vígjátékot forgatott Patrick Bateman ámokfutásából, a kigyúrt Christian Bale pedig lubickolt a főszerepben. Emlékezzünk csak a névjegykártyás  jelenetre!

Bár Bateman Ellis több regényében is feltűnik, de kifejezetten a filmet folytatni a világ egyik legnagyobb marhasága, különösen, hogy nagyjából semmi köze nincs az eredetihez. A főszereplő (a nagyon fiatal Mila Kunis) kislánykorában végignézi, hogy a sima sorozatgyilkossá lebutított Bateman meggyilkol egy nőt, de kötelékeiből kiszabadulva ledöfi a férfit. Később maga is gyilkossá válik. Buta tucatthriller, a legrosszabb fajtából, egy ismert cím kisstílű felhasználásával.

 

Ovizsaru 2.

Arnold Schwarzenegger nagyon vicces volt a magát óvóbácsinak álcázó rendőr szerepében Ivan Reitman klasszikus vígjátékában. A második rész is egy olyan film, aminek semmi köze az eredetihez, csak annak ötletét másolja, és kifejezetten rossz. Az oviba beépült rendőr a szebb napokat soha nem látott Dolph Lundgren, a rendező a DVD-re gyártott sokadik folytatások (Tremors 4-5, Halálfutam 4, Lake Placid: Az utolsó fejezet) nagymestere,  Don Michael Paul.

A Maszk fia

Az eredeti képregényekben a rejtélyes maszk több emberből is gátlástalan, zöld képű szörnyeteget csinál, így azzal nincs semmi gond, hogy Jim Carrey után más ölti magára. Csakhogy az 1994-es film nem csak az egyébként remek, akkoriban korszakalkotónak számított trükkökre épült, hanem Carrey tehetségére, nem véletlenül vált klasszikussá. A Maszk fia azonban minden ízében borzalmas: a komédia helyett tenyérbemászó ripacskodást láthatunk, a színészek rosszak, ahogy a történet is, és a kisbabánál alkalmazott számítógépes trükköket kifejezetten kellemetlen érzés nézni

 

Ace Ventura: Állati nyomozoo junior

Még egy Jim Carrey-klasszikus, amit sárba tiportak ezzel a borzalommal. Ugyan az 1994-es film folytatása kevésbé sikerült jól, és nehezebben befogadható humorú, de a szigorúan csak DVD-re készült harmadik epizódra nincs mentség - olvasóink is mindössze kettesre értékelték. A humorosnak szánt alaphelyzet az lenne, hogy Ace Ventura dagi fia nagyjából ugyanolyan, mint az apja (már ez is milyen), de a néző érzi magát kínosan, ahogy a címszereplő, Josh Flitter kínkeservesen igyekszik utánozni a zseniális Carrey-t. Persze, ez nem a srác hibája, ne őt utáljuk ezért, hanem például  David Mickey Evans rendezőt (Beethoven 3-4). Egyik olvasónk kifejező értékelése: "hányingerem van a filmtől."

 

 

Reszkessetek betörők 3.

Kevin McCallister ugyanúgy része lett a karácsonynak, mint a Mennyből az angyal és a bejgli, pedig a Reszkessetek betörők második részében már annyira szadista, hogy még jobban drukkolunk a két balfék betörőnek. Valaki valamiért úgy érezte, hogy Kevin nélkül is folytatható a sorozat, és a harmadik részt még a moziban is vetítették. A meglehetősen fantáziátlan vígjátékban Alex D. Linz négy gonosztevővel száll szembe - az egyetlen említésre méltó tulajdonsága a filmnek a 13 éves Scarlett Johansson. A rendező pedig ismét egy komoly filmművész: Raja Gosnell, a Gagyi mami, a két élőszereplős Scooby-Doo és a Hupikék törpikék-filmek alkotója. Létezik egyébként 4. és 5. rész is!