Bővül már a Ben Hur stábja

Az 1959-es bibliai témájú szandálos kalandfilmnek is remake-je lesz, és már azt is tudjuk, kik játszanak majd benne – legalábbis az első két színész és a rendező nevét.

Az 1959-ben bemutatott, William Wyler rendezte és Charlton Heston főszereplésével készült történelmi eposz annak idején 11 Oscart nyert, köztük a legjobb filmnek járót, így nem is értjük, eddig miért nem dolgozták fel újra, leszámítva egy 2010-es minisorozatot, ráadásul mind a kardos-háborús, mind a vallásos-bibliai filmekre nagy a kereslet mostanában. Nem is meglepő a hír, hogy az eredeti film jogait birtokló Paramount és MGM stúdiók nemrég bejelentették, hogy valóban készül egy remake, és a lassan csepegtetett információkból már az is kezd összeállni, ki fogja rendezni és ki játszik benne.

A kamera mögött az orosz-kazah Timur Bekmambetov (Éjszakai őrség, Wanted) áll majd, a legelső leszerződött színész pedig Morgan Freeman, aki Ildarin néven a címszereplőt oktatja majd a harci szekerek kezelésére – a nagy verseny feltehetőleg most is központi szerepet kap majd -, és már azt is tudjuk, ki lép Charlton Heston cipőjébe, pontosabban bőrszandáljába. Az illető a hírek szerint a Boardwalk Empire - Gengszterkorzóból és az Amerikai botrányból ismert Jack Houston, aki ugyan még nem írt alá, de már tárgyal. A forgatókönyvet az eredetiből és Lew Wallace regényéből John Ridley írja, a forgatás jövőre kezdődik Európában, és a már a bemutató dátumát is kitűzték: 2016 február 26 – igaz, addig még jön egy bibliai témájú film harci szekerekkel, az Exodux: Istenek és királyok