Brad Pitt ezt a színészt tartja generációja legjobbjának

Nem egy sztárról van szó.

Ahhoz, hogy Hollywoodban valaki ikonikus sztárrá váljon, nem elég a tehetség, szívtipró kinézet is kell hozzá. Remek példa erre Leonardo DiCaprio vagy éppen Timothée Chalamet karrierje. És persze Brad Pitté, aki amint rendes szerepeket kapott, egyből Susan Sarandon és Geena Davis mellett találta magát a Thelma és Louise-ban. De Pittnek is megvan a maga kedvence, akit „generációja legjobbjának” tart. Egy olyan színészről van szó, aki egyáltalán nem tartozik bele a klasszikus értelemben vett sztár fogalmába, ő David Thewlis.

Forrás: Amanda Edwards / WireImage / Getty Images

 

De mégis kicsoda David Thewlis?

A legtöbbünknek a Harry Potter-filmekből lehet ismerős mint Remus Lupin professzor: ő az, aki a nyolcvanas években tűnt fel kisebb brit produkciókban, az áttörést az 1993-as Mezítelenül című feketekomédia-dráma jelentette, melyben egy Johnny nevű zűrös és idegesítő figurát alakít, aki beköltözik volt barátnőjéhez. Sosem tartja magában a véleményét, és gyakran kerül erőszakos helyzetekbe. Ez a szerep mutatta meg, hogy Thewlis mennyire elképesztő színész: még egy ilyen szörnyű karaktert is képes megtölteni bájjal.

Pittet is lenyűgözte az alakítás:

„Amit a Mezítelenülben művelt, az van olyan jó, mint Brando, Nicholson, Pacino, vagy bármelyik nagyságunk. Szerintem ő is ott van a sorban.”

Thewlis és Pitt végül 1997-ben együtt is dolgozott a Hét év Tibetben című filmben.

(via Far Out)