Bréking! Itt az első jelenetfotó az Alien 5-ből

Ausztráliában forog az Alien: Covenant, ami valójában a Prometheus 2.

Ridle Scott gőzerővel forgatja Ausztráliában az új Alien-filmjét, ami egyben az új Prometheus-film is, csak átnevezték Alien: Covenantra, hátha úgy nem fognak hőbörögni azok az Alien-fanok, akiknek nem tetszett a Prometheus. Nemrég kiszivárgott az első forgatási kép is, amin a Ripley-típusú, harcos űramazonnak beöltöztetett Katherine Waterston piheg egy űrhajó folyosóján. A készítők egyébként a sokat sejtető "Nincs hová futni!"-kommentárral tették ki a fotót az Alien Anthology Twitter-oldalra.

A címbéli Covenant a Prometheushoz hasonlóan ezúttal is egy hajót jelöl: ennek a fedélzetén utazik egy csapat űrhajós és a David nevű szintetikus organizmus (Michael Fassbender) a galaxis túlfelére, hogy ott a Weyland-Yutani vállalat megbízásából feltérképezzenek egy ismeretlen bolygót. Természetesen semmi sem úgy alakul, ahogy azt eltervezték, Ridley Scott ugyansi tavaly decemberben arctámadókat, mellaksrobabntókat és kifejledt, banánfejű xenomorfokat ígért azoknak, akik még bíznak abban, hogy 78 évesen is megmaradt sci-fiőrült rendezőzseninek. Scott egyébként egy új Alien-trilógia nyítányának szánja a Covenantot, ez kötné össze a Prometheust az 1979-es A nyolcadik utas: a Halállal.

A Covenant fedélzetén utazik majd Fassbender mellett Danny McBride, Demian Bichir, Jussie Smollett, Amy Seimetz, Carmen Ejogo és Callie Hernandez. A forgatókönyvet Scott ötletei alapján Jack Paglen, Michael Green és John Logan írta. Premier: 2017. augusztus 4. (via Movieweb)