Bűbájos iparosmunka

Nem tudom, ki hogy van vele, de én imádtam a Disney-féle családi mozidélutánokat. Hát ez most egy a jobb fajtából: vicces, tökéletesen kiszámíthatóan fordulatos, rózsaszín és szuperhabos. Pont ahogyan a nagy könyvben meg van írva: kiváló iparosmunka.

De hát Disney-től mi mást is várhatnánk. A mester hagyatékát őrző kompánia tökélyre fejlesztett egy receptet, csak a fűszereket cserélgeti, hogy ne unjunk rá a sok szirupra. A Bűbáj legkellemesen hozzávalója ezúttal a humor. Kifigurázza a Disney-életmű legmeghatározóbb motívumait ? nem kell azonban félnünk, a film végén főhősünk, a megkeseredett válóperes ügyvéd (Patrick Dempsey) is megadja magát a rózsaszín mesevilágnak, és bár dalra ugyan nem fakad, de táncol, méghozzá nem is akárhogyan.

Hogy mi készteti erre? A mesés Giselle. Giselle (Amy Adams) igazi Óperencián túli leányzó, akit Edward (újra és újra meglep James Marsden) herceg hamarosan hercegkisasszonyává akar tenni, csakhogy mostohaanyja, a gonosz Narissa királynő (Susan Sarandon) félti a trónját az ifjú arától és leendő gyermekeitől. Hüp-hüp, Barba-trükk, egy kis bűbáj segítségével a leányzó máris New York cseppet sem mesés utcáin találja magát. Még szerencse, hogy összefut Roberttel (Patrick Dempsey), akivel ? na most lőjjem le a poént? ? jól egymásba gabalyodnak. Persze nem élhetnek csak úgy boldogan, amíg meg nem halnak ? legalábbis egyelőre ?, mert jön utánuk a herceg megmenteni aráját, a királynő beépített embere, végül maga a gonosz uralkodónő is, hisz tudjuk, hogy a piszkos munkát senki sem tudja olyan jól elvégezni, mint a főgonosz. És a többit már mindenki el tudja képzelni.

A Disneyéknél már többször bizonyított Kevin Lima rendező nagyszerű kis csapatot verbuvált össze. A tévében eddig sokkal többet foglalkoztatott Amy Adams kapta meg a szupernaiva karakterét ? hihetetlenül ártatlanul és szerethetően hozza a figurát. Ennek szöges ellentéteként Susan Sarandon parádézik a gonosz mostoha szerepében ? a színészi kvalitásai eddig sem voltak kérdésesek, de az elsőrangú jelmeznek köszönhetően megdöbbentően szexis formáját is megcsodálhattuk végre. A Giselle szívéért vetekedő pasikat Patrick Dempsey és James Marsden alakítja ? mindketten szuperédesek, még szerencse, hogy a végén Edward herceg sem marad pár nélkül ? megszakadna a szívünk, hiszen egész film alatt olyan elszántan (és olyan kedvesen bután) küzdött hölgyéért.

Igazi katarzis volt a film nagyszerű musicalbetétje ? tény, hogy manapság már mindenki furcsán néz, ha nem rajzolt szereplők dalolni, ne adj isten táncolni kezdenek, a humor eszközeként azonban egyre többször láthatunk megint ilyen jeleneteket, aminek én személy szerint nagyon örülök.

Mit is mondhatnék még? A Bűbáj remek családi kikapcsolódás, üde és vidám. Egyszerűen mesés.

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu