Bűnös retró időutazással tér vissza az Aranyélet

A 2. évad nyakig merül a '90-es évek alvilágába, fiatal színészek alakítják Ónodi Eszter, Thuróczy Szabolcs és Anger Zsolt régi énjét.

November 6-án új évaddal tér vissza az utóbbi évek egyik legjobban sikerült hazai gyártású tévésorozata, az Aranyélet. Vagyis folytatódik az ügyeskedő, mutyizós gengsztercsalád, Miklósiék kálváriája.

aranyelet_s2_keyart_online_hbogo.jpg

A folytatás tele lesz flashback jelenetekkel: megismerhetjük a főszereplők fiatal énjét, és bepillantást nyerhetünk a rendszerváltáskori Magyarország (al)világába. A trailerben például zseniális, ahogy a mackós alkatú, kopasz Attilából (Thuróczy Szabolcs) egy hirtelen váltással hosszú hajú, bőrdzsekis rocker lesz (ifj. Vidnyánszky Attila), aki egy lehasznált Mercivel készül valami nagy csibészségre 1991-ben:

A második évadban a szereplőket tehát elkezdi kísérteni a múlt. Miért határozott Attila úgy annak idején, hogy feladja a tisztességes életet és van-e még esélye a tiszta lappal való újrakezdésre azok után, mennyi húzós melót megcsinált Hollósnak (Anger Zsolt, illetve a '91-es eseményszálon az NDK-s stricinek kinéző Kovács Tamás)? Ráadásul felbukkan egy rég halottnak hitt barát, akiről hamar kiderül, hogy nem az, akinek látszik. Janka (Ónodi Eszter, illetve aa retró eseményszálon Waskovics Angéla) továbbra sem képes tisztelni jó útra tért férjét, így ezúttal visszafordíthatatlan lépésre szánja el magát.

Nekem amúgy az is szimpatikus húzás, hogy a jellegzetes hangjáról azonnal felismerhető Rajkai Zoltán is bekerült új szereplőként a sorozatba, mert őt hazai gyártású produkcióban nagyjából semmiben sem láttam a balul sikerült, 1999-es Rosszfiúk óta - viszont ő volt a Maffiózókban Tony Soprano unokaöccsének, Christophernek a hangja.

És még egy jó hír a végére: az Aranyélet első évada már megtekinthető az HBO GO oldalán.