CINEMIRA - Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál október 24-25-én az Akvárium Klubban

Mi van a Disney és Pixar filmeken túl? Nézz varázslatos családi filmeket a világ minden tájáról, próbáld ki magad a CINEMIRA animációs, filmes, videóklip, tánckoreográfia, kaszkadőr és filmtrükk foglalkozásain! Találkozz a Stranger Things magyar alkotóival, tudd meg, hogy lehetsz Te is filmsztár profi casting rendezőktől! A CINEMIRA egy igazi interaktív fesztivál, ahol két mozizás között betekintést nyerhetsz a filmkészítés kulisszái mögé.

Október 24-25. között az Akvárium Klubban rendezik meg a 3. CINEMIRA Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivált, amely az egyetlen kifejezetten gyerekeknek és a kamaszoknak szóló filmes mustra hazánkban. A filmes programon hazai premierként láthatóak többek közt a Berlinálén, vagy a Velencei Filmfesztiválon debütált családi filmek. A verseny programban a világ legkiemelkedőbb rövid rajzfilmjei és kisjátékfilmjei versengenek az Arany Mókus díjért. A vetítések mellett számos interaktív családi program is várja a látogatókat.

Világszerte készülnek gyerekeknek szóló minőségi filmek, azonban ezek az alkotások szinte soha nem jutnak el a hazai mozikba. Mi van a Disney és Pixar filmeken túl? A CINEMIRA komolyan veszi a gyerekeket, és idén is elhozza a legkiemelkedőbb minőségi, nemzetközi gyerekfilmeket a hazai közönségnek.

Az óránként induló vetítések korosztály szerinti bontásban 4-14 éveseket szólítják meg, míg a nagyjátékfilmek 12 éves kor fölött az egész család számára nyújtanak minőségi szórakozást. Két vetítés között pedig a család minden tagja kipróbálhatja magát filmesként, táncosként, kaszkadőrként vagy épp animációs rendezőként.

A fesztiválon a fiatal közönség találkozhat ismert mesék szinkronhangjaival, így Hamvas Dániel (Hablaty) és Gacsal Ádám (Harry Potter), Csondor Kata (Fekete özvegy) beszél a szinkronizálás titkairól. A Stranger Things gyerekszereplőinek magyar hangját kölcsönző hazai gyerekszínészek beszélnek arról, hogyan alkották meg a karaktereket. Steinhauser Andrea, a legnevesebb magyar gyerek castingos pedig, hogyan válhatnak színésszé az erre nyitott gyerekek.

Vedd meg jegyed itt! Foglald le helyed most a workshopokra itt!
További információk az esemény Facebook oldalán.