Csütörtöki programlista

Itt minden programot megtalálsz! Böngésszétek át bátran a mai kínálatunkat!

Te vagy a brand - Márkaépítés az Instagramon - online workshop

Online, március 4., 10h

Egy teljesen új szemléletmóddal fogják neked oktatni ezt a felületet. Amellett, hogy megtanítanak minden technikai tudnivalóra, ami ehhez a felülethez kell, megtanítanak még egy nagyon lényeges dologra: hogyan kommunikáld a márkádat vizuálisan.

Vasarely és az illúziók

Online, március 4., 11h

Az egyórás online vezetés során az érdeklődők megismerik Victor Vasarely főbb korszakait és az általa használt optikai illúziókat. A vezetés során egy kicsit megdolgoztathatják a szemüket és az agyukat, az is kiderül, hogy mindenki ugyanazt látja-e, amikor egy képet néz.

Eva Urbanova: DANCE is not DEAD! (IKF 2019)

Online, március 4., 12h

Mi az, amit elrejtünk, ami el van rejtve személyiségünk minden egyes rétege mögött? És miért pont ezeket a rétegeket kapjuk? Azért vannak, hogy kövessük vagy, hogy eldöntsük, követjük-e őket? A szenvedélyeink? A démonaink? Vagy valami teljesen más történet?

Online tárlatvezetés a Seuso-kincs - Pannónia fénye című kiállításban

Online, március 4., 17h

Rajongsz a kultúráért és a kiállításokért? Többször előfordult már, hogy szeretttél volna részt venni egy tárlatvezetésen, de a távolság és a hosszú utazási idő ezt nem tette lehetővé? Akkor az alábbi program neked szól! A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A Magyar Nemzeti Múzeum Seuso kincs – Pannónia fénye című állandó kiállítása  online virtuális 3D formában házhoz megy.

Online tárlatvezetés — a Nők a Művészetben Nemzeti Múzeumban

Online, március 4., 18h

A tárlatvezetések harmadik állomásán az USA fővárosába, Washington D.C.-be látogatnak. A világ legnagyobb múzeumhálózata található itt (The Smithsonian Institution), amely oktatási és kutatási központként is funkcionál. Egy kisebb, de nagy jelentőségű múzeumot mutatnak meg: a Nők a Művészetben Nemzeti Múzeumot (National Museum of Women in the Arts). 

Kolibri MobilMesék

Online, március 4., 18h

A Kolibri Színház művészei naponta egy-egy mesét adnak elő. A  kényszerszünet alatt is szeretnének veletek maradni és tartalmas ‘kolibris’ élményekkel színesíteni az otthon töltött napokat – ha nem személyesen, hát online!

Szigligeti Színház: Bakaruhában

Online, március 4., 18.30h

A Szolnoki Szigligeti Színház online előadása. "Hölgyeim és Uraim! Hunyady Sándor, a neves magyar novellista ma este színpadra lép és elmesél Önöknek egy szívszorító történetet a magyar aranykor utolsó óráiból. Lesz benne zene, virágeső, cselédkönny és kacagás, egyszóval minden, ami a jó színházhoz kell. Jöjjenek és vegyenek személyes búcsút a frontra induló XX-ik századtól."

Stereo AKT, FÜGE Produkció: Ex Katedra

Online, március 4., 19h

Commodore 64, kosaras kártyák, Britney Spears, koszovói háború, Monika Lewinksy, kacsamesék és Antall József halála... Magyarország a kilencvenes években - egy gyerek szemével. Két színész, két táncos, egy grafikus és egy menedzser. Mind egy társulatban dolgoznak 2021 Magyarországán. Az előadást jegyvásárlás után a Színház TV oldalán nézhetitek meg. 

Kodály Kórus Debrecen - Online közvetítés

Online, március 4., 19h - ELMARAD!

A Filharmónia Magyarország virtuális koncertsorozatuk ezúttal Debrecenből jelentkezik, a Kölcsey Központ Nagyterméből. A Kodály Kórus Debrecen hangversenyén közreműködik Vojevogyina Olga zongoraművésznő, Karasszon Dénes csellóművész, vezényel Kocsis-Holper Zoltán. Az eseményt Arany János zenetanár, karnagy narrációja teszi még érdekesebbé.

Katona József Színház: Közellenség

Online, március 4., 19h

Zenés uszítás Heinrich von Kleist elbeszélése nyomán. A Katona József Színház 1999-ben bemutatott előadása.

HolddalaNap // Világ-Virág Estek

Online, március 4., 19h

Csütörtök este 19 órától saját otthonukból jelentkeznek be egy órás zenélésre, beszélgetésre. Meghívott vendégeik közt szerepel Boldizsár Ildikó, Lackfi János, Lakatos Mónika és Szalóki Ági is.

Pesti Magyar Színház: NYITÁNY – jelenetíró pályázat - Varga Péter Iván: Két lét

Online, március 4., 19h

Kemény, nyomasztó, tabukat döntő történet két fiúról, akik neten ismerkedtek meg. Az a bökkenő, hogy az egyik lánynak hazudta magát. Magány és elfojtások, a karanténlét személyiségpusztító hatásai, és szinte borítékolt erőszak egy komplett kis színdarabban.

Nemzeti Filharmonikus Zenekar, vez.: Nánási Henrik, km.: Farkas Gábor (zongora)

Online, március 4., 19.30h

Az est szólistája, Farkas Gábor világjáró művész, számos nemzetközi verseny díjazottja, a Tokyo College of Music professzora, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára. A hangverseny díjmentesen megtekinthető a Zeneakadémia honlapján.

Oláh Krisztián Quartet

Online, március 4., 20h

Oláh Krisztián 2018 decemberében első magyar zenészként meghívást kapott a Thelonius Monk Institute nemzetközi jazz versenyére, ahol a világ 14 legjobb jazz-zongoristája között versenyzett. A felkészülés ideje alatti időszak, valamint a Washingtonban és New Yorkban töltött idő és tapasztalatok új vágányra terelték zenei világát, ennek eredményeként született meg ez a kvartett formáció is.

Táncszínház ON - Gangaray Dance Company: Agora I.

Online, március 4., 20.30h

"Az agora az ókori görögök megszentelt kommunális tere. Portugál nyelven a jelentése „most”. Számomra egy olyan szakrális hely, ahol a közösség hite, ideológiája, szenvedélye és reménye egységbe fonódik össze, amelynek anyanyelve a tánc." (Hámor József). 

Dorota // Pulttámasztó

Online, március 4., 21h

Március első hetét megünnepelvén a Dorota zenekar tagjai, Somló Dávid, Makkai Dániel és Porteleki Áron fogják a lemezeket pörgetni a Pulttámasztón! Ingyenes buli minden csütörtökön, a legjobbfej magyar zenekarok DJ-zésével a Marom Online Csatornán!

Nyitott Műterem #13 - Ember Sári

Online, március 4., 21h

A Trafó Galéria online műteremlátogatás-sorozatában minden csütörtökön 21 órától kurátorok és szakírók kalauzolásával nyerhetnek betekintést egy-egy képzőművész műtermébe, és ismerhetik meg legfrissebb műveiket és terveiket. A sorozat tizenharmadik eseményén, március 4-én Ember Sári budapesti műtermébe látogatnak el Gadó Flóra kurátor vezetésével. A beszélgetést a Trafó Galéria Facebook-oldalán élőben lehet követni, az online műteremlátogatás végén pedig ugyanitt várják a kérdéseket.

13. Budapesti Építészeti Filmnapok

Online, március 4-13.

Az elmúlt évek fesztiváljain pontos képet mutattak az építészet és a város átalakulásának legfontosabb problémáiról és lehetőségeiről. A 13. BÉF mottója: RECONNECT. Fő témái az újrakezdés és újrakapcsolódás: az egyén és a közösség újra egymásra találása, a szolidaritás, a másokkal szembeni empátia, a természettel való tudatosabb, érzékenyebb viszony, a környezetszennyezés nélküli utazás, fenntartható fejlődés víziója.