Csütörtöki programötletek

Kint tombolnak a mínuszok, senkinek sincs kedve kimozdulni és igazából nem is kell, ha egy kis kultúrára vágyunk. Remek programokat kínálunk az online térben, elő a laptoppal, netre fel!

Rudolf trónörökös nagy könyve – online tárlatvezetés Zoom platformon

Online, január 14., 14h

Online tárlatvezetés az Összetartozunk. A Trianon előtti Magyarország rajzban elbeszélve című kiállításban. A vezetés során bepillantást nyerhettek Rudolf trónörökös életébe és sokszínű személyiségébe. Tudta, hogy a trónörökös az elsők között foglalkozott madárvédelemmel?

MAO – Art Of Virus

Online, január 14., 18h

A tavaszi Covid-19 karantén idején pattant ki Fekete-Kovács Kornél fejéből a gondolat, hogy egy online nemzetközi láncjáték keretein belül elindít egy rendhagyó zenei kísérletet. Ennek célja az volt, hogy a zene nyelvén modellezze a vírus terjedését. Fekete-Kovács Kornél, Ávéd János és Varga Judit beszélnek a projektről, a szöveges blokkok között tematikusan válogatott kompozícióláncokat játszanak le. 

Kolibri MobilMesék

Online, január 14., 18h

A Kolibri Színház művészei naponta egy-egy mesével kedveskednek közönségüknek. A járványügyi szigorítások miatt a színházak átmenetileg bezárnak, de a  kényszerszünet alatt is szeretnének veletek maradni és tartalmas ‘kolibris’ élményekkel színesíteni az otthon töltött napokat – ha nem személyesen, hát online!

MÁV Szimfonikus Zenekar, vez.: Christoph Campestrini, km.: Balogh Ádám (zongora)

Online, január 14., 19h

Ingyenes élő közvetítés a MÁV Szimfonikus Zenekar honlapján, FB oldalán és YouTube csatornáján. A hangverseny karmestere, Christoph Campestrini, aki két alkalommal vezényelte már a zenekart úgy, hogy „beugróként” megmentette az előadást, illetve Maxim Vengerov helyett vezényelt, amikor ő hegedült. 

Játékszín: Legyen a feleségem

Online, január 14., 19h

Helyszín: Jim Watt lakása, London Chelsea negyedében. Nagy bajban van Jim Watt, az egyik jeles londoni brókercég fiatal vezetője. No, nem a tőzsdei hossz vagy bessz ingatta meg cégbeli pozícióját; sokkal inkább viharos magánélete szúrt szemet az Amerikából érkezett házasságpárti nagyfőnöknek. Az előadást a Színház TV oldalán jegyvásárlás után követhetitek.

Cirkusz 50 gálaműsor 1971-2021

Online, január 14., 19h

A nagy múltra visszatekintő Fővárosi Nagycirkusz korábbi épületének lebontása után, 1971. január 14-én nyitotta meg újra kapuit a nagyközönség előtt. A klasszikus cirkuszi, varieté elemeket is felvonultató, nagy elődöket megidéző gála a Hortobágyi Károly-díjjal kitüntetett, többszörös cirkuszfesztivál-díjas erőemelő duó, a Silver Power (Füzy Anita és Kranitz Krisztián) rendezésében és Valc Szabolcs mesterkoreográfus munkája nyomán valósul meg. 

Icenap – OMC Live Session

Online, január 14., 19h

Az organikus, a 90-es évekre és a kétezres évek korai időszakára hajazó hangzásokat preferáló metálrajongók kedvére tesz az Icenap zenekar az OMC 2021-es szezonjának első súlyos koncertjével. Vétek lenne kihagyni! A stream ingyenes, csak kattints a linkre és már indul is.

Folk-kocsmakvíz

Online, január 14., 19h

2021-ben Folk-kocsmakvíz a játszani vágyó, 4 és 7 fő közötti baráti társaságok, csapatok számára a Hagyományok Háza online terében!

Alerant Jazz Est: Gadó Gábor Quintet

Online, január 14., 20h

A koncertet élőben közvetítik a Facebook oldalukon. A megtekintés ingyenes!

Újévi klezmer koncert – Sabbathsong

Online, január 14., 19h

Hogy az új év mégiscsak vidáman kezdődjék, ez évben sem marad el a Sabbathsong Klezmer Band újévi koncertje, ami immár 23 éves hagyomány. A koncert színhelye ez évben a Spinoza Színház, s e koncertet most online lehet megtekinteni. 

Paletta Pódium online: Bárterápia

Online, január 14., 19h

Csütörtök esténként továbbra is ropog a mikrofon, pendülnek a húrok, búg az erősítő, kedvenc dallamaiban fürdik a Paletta - és a nappalid, a konyhád, az autód. Lehet ez a talpalávalód egy hosszú nap után, vagy a tökéletes háttérzene az esti utolsó sétádhoz. Kövessétek online streamen keresztül a Paletta Budapest Facebook oldalán.

Müpa Home LIVE – Ima és fohász - Nemzeti Énekkar

Online, január 14., 19.30h

A Nemzeti Énekkar kamarakoncertjének előadását közönség nélkül, élőben közvetítik a Müpa honlapján és YouTube-csatornáján. 

Táncszínház ON - Bozsik Yvette Társulat: Miss Julie

Online, január 14., 19.30h

Táncjáték August Strindberg azonos című drámája nyomán. Strindberg drámájában a grófkisasszony és az inas tragikus kimenetelű viszonya mögött megmutatkozik a társadalmi háttér, Bozsik színpadán a szexus kortól, helytől független, tág ontológiai értelmezést nyer.

Spirit Színház: Szexpedíció

Online, január 14-31-ig, 19h-tól

Hegyi Barbara és Seres Zoltán örömjátéka “…lehet, hogy szexelnénk is, miközben a híreket nézem” A “Sexy Laundry egy tabutémát feszeget vígjátéki keretek között: Mi történik, ha egy amúgy jól működő kapcsolatból eltűnik a szex? A helyzet megváltoztatásáért egyikük kapcsolatmentő szexterápiára hívja párját egy szállodai szobába.

Kiscsillag - Streamkoncert: visszanézős

Online, január 14., 0-24h

Kiscsillag most egy interaktív streamkoncerttel kárpótol titeket az elmaradt 15 éves buli, a lemezbemutató, a Fishing és számos más koncertért. A buli interaktív lesz, lehet számot kérni és videókamerán keresztül be is kapcsolódhattok a koncertbe, ami után diszkó is lesz. Otthoni dresscode: NDK-s műfenyő, szandál, zokni.

Nyitott Műterem #06 - Gróf Ferenc

Online, január 14., 21h

A sorozat hatodik eseményén Gróf Ferenc párizsi műtermébe látogathattok el Szalai Borbála kurátor vezetésével. A beszélgetést a Trafó Galéria Facebook-oldalán élőben lehet követni, az online műterem látogatás végén pedig ugyanitt feltehetitek kérdéseiteket.