Danny Elfman a frászt hozta a stewardessekre, amikor a Batman zenéjét szerezte a repülőn

Egy nem mindennapi történet a legendás zeneszerzőtől.

Danny Elfman zenei témája, amelyet az 1989-es Batmanhez szerzett, ma már ikonikusnak számít, de Tim Burton kedvenc zeneszerzője arról, hogy milyen körülmények közt szállta meg az ihlet, még nem beszélt – egészen eddig. Az Oscar-jelölt Elfman Marc Maron podcastjának vendégeként idézte fel ezt az eléggé vicces sztorit.

A zenész elmesélte, hogy inspirációra volt szüksége, ezért elutazott a forgatás helyszínére, Londonba. A visszaúton, a legrosszabb pillanatban, elkezdtek jönni az ötletek. Elfman pánikba esett, attól félt, hogy el fogja felejteni a dallamokat, pláne, ha a landolás után a reptéren is szól majd a zene a hangszórókból. Szerencsére a repülőn is nála volt a hordozható hangfelvevője.

Kirohantam a mosdóba, feldúdoltam a dallamokat, aztán visszamentem a helyemre. Gondolkodtam egy sort, és tíz perc múlva megint kimentem”

- és ez így ment órákon át. Az egyik alkalommal a zenész kinyitotta a vécé ajtaját, és egy stewardess állta az útját, aki szerette volna tudni, hogy minden rendben van-e vele, és nem hitte el, amikor Elfman igennel felelt. A következő alkalommal már három légiutas-kísérő fogadta.

Valószínűleg arra gondoltak, hogy kizárt, hogy valaki ennyi kokaint toljon, de akkor mi a fenét csinál ott bent?

Egy korábbi, áprilisi interjújában arról is beszélt a zeneszerző, hogy nem igazán tetszett neki, ahogy a filmben a soundtrackjét használták, pontosabban a mixelést kritizálta. Elfman és a munkatársai három sávon rögzítették a zenét (jobb, középső, bal), a film hangmesterei viszont egyszerűen csak kivették belőle a középsőt.

via: THR