El sem hinnéd, kik voltak vendégszereplők a Miami Vice-ban!

37 éve indult világhódító útjára Don Johnson és Philip Michael Thomas pasztellszínekbe fojtott detektívsorozata, ami akkoriban a menőség netovábbja volt. Meg is fordult benne egy raklapnyi akkori és leendő világsztár. Íme néhány közülük!

Julia Roberts

A még nagyon babaarcú, sötétszőke hajó Roberts "Tükörkép" című, meglehetősen bizarr epizódban bukkan fel, mint Polly Wheeler, Miguel Manolo drogbáró ártatlan tekintetű asszisztense. Aki naná, hogy flörtölni kezd Don Johnsonnal, aki egy robbanás miatt teljesen amnéziás, és egy időre teljesen felveszi drogdíler alteregója, Burnett személyiségét. Roberts nagyon cuki, de különösebb szerepe aztán nem lesz.

Bruce Willis

Ez volt Willis első tévés szerepe, sőt, ez volt a legelső szerepe, ahol a neve felkerült a stáblistára, és ehhez képest elég fontos karaktert alakít, egy Tony Amato nevű fegyverkereskedőt a "Nincs kiút " epizódban, aki ráadásul bántalmazza a feleségét. Hőseinknek végül sikerült elkapniuk Amatót egy nagy szállítmány Stinger rakétával együtt, ám a CIA közbelép, mivel állításuk szerint a férfi segít a kormánynak jobboldali lázadók felfegyverzésében Latin-Amerikában. El is engednék a fegyverkereskedőt, ám feltűnik a kétségbeesett feleség, és lepuffantja az önelégülten vigyorgó bűnözőt. Willis olyan hálás volt a lehetőségért, hogy a "Dupla haszon" epizódhoz odaadta a "Respect Yourself" című dalát.

Iman

Iman, teljes nevén Iman Mohamed Abdulmajid, a szomáliai származású szupermodell elsősorban arról híres, hogy David Bowie felesége volt, ám a színészkedéssel is megpróbálkozott. Nem vitte túl sokra, de a Miami Vice-ban kétszer is feltűnik, ráadásul két különböző szerepben.  A "Háborús emlékek" című epizódban egy Dakotah nevű nőt játszik, aki drogdílerek közvetítőjeként tevékenykedik, és egy melegbár a törzshelye, illetve ő a Lois Blyth nevű sorozatgyilkos, aki olyan férfiakkal végez, akikkel egy randioldalon ismerkedik meg – és majdnem végez Crockettel is a "Szerelem első látásra" című részben.

Ben Stiller

A nagyon fiatal Stiller egy Gyors Eddie nevű srácot alakít, aki egy vallási relikvia bolt tulaja, de korábban szélhámos volt, egy postai csalássorozat fűződik a nevéhez, és hőseink pont ezzel zsarolják meg, hogy adjon át nekik információkat egy prédikátorról, aki konfliktusba keveredett a zsarukkal a "Küldd a pénzt és ámen!” epizódban. Bár különösen nagy szerepe nincs a továbbiakban, ő az, aki a megfelelő irányba tereli a nyomozást egy újabb nagyon bizarr ügyben.

Liam Neeson

Míg sokaknak a Miami Vice hozta meg az első tévés szereplést, Neesonnak ez volt az utolsó, mert filmes karrierje szép lassan beindult annyira, hogy ne kelljen többet aprópénzért dolgoznia. A búcsút a "Terrorakció” című epizód jelentette, amiben egy IRA terroristát játszik, aki pacifistának hazudja magát, hogy célpontja, egy Concorde utasszállító közelébe férkőzzön. A helyzetet bonyolítja néhány eltűnt rakéta és a tény, hogy a férfinak viszonya lesz Gina Calabrese nyomozónővel (Saundra Santiago), az egyik állandó szereplővel, a történet pedig könnyek között ér véget.

Stanley Tucci

Akárcsak sokan mások, Tucci is a Miami Vice-ban vállalta első tévés szerepét, ráadásul ő is kétszer jelent meg két különböző karaktert játszva – ez valami becsípődés volt a sorozat készítőinél. Ő volt egy Steven DeMarco nevű férfi, aki egy Howard Famiglia nevű ügyvéd ellen tanúskodott volna, hogy az utolsó pillanatban berezeljen a "Gyermekkereskedők" című részben, majd egy sokkal emlékezetesebb szerep jött, Frank Mosca gengszter volt a "Forró nyomon " és a "A pokol tornácán" epizódokban.

Helena Bonham Carter

Egy újabb meglepetés a sorozatban, a „nehézsúlyú” angol drámai színésznő, aki ekkor még nem volt Tim Burton felesége, és aki Dr. Theresa Lyonsként jelent meg a sorozat "Vietnámi emlék " és "Theresa" című epizódjaiban. Dr. Lyons egy régi hátsérülés miatt szokott rá a fájdalomcsillapítókra, majd amikor már nem tudott legálisan gyógyszert szerezni, az utcáról szerzett drogokra tért át, ami főleg azért volt gond, mert James "Sonny" Crockett, vagyis Don Johnson csaja volt ekkoriban. Lesz is a dologból sok bonyodalom, mert nagy szerelemről van szó.

Ian McShane

Meglepően sok angol karakterszínészt húzott be a sorozat, akik aztán rendre nem angol karaktereket játszottak. Akárcsak sokan mások, a John Wick filmekből ismert Ian McShane is kétszer, két különböző szereplőként tűnt fel, először a manipulatív gengszter, Esteban Montoyaként a ”Drogkommandó" epizódban, majd Manuel Borbon tábornokként, a fiktív Costa Morada diktátoraként az "Az utolsó bevetés" című részben a Miami Vice ötödik, utolsó évadában. A filmrészletben Montoyaként látható, amint egy neki dolgozó DEA ügynökkel (Saundra Santiago) tárgyal.

Frank Zappa

A Miami Vice-ban fontos szerepet kapott a zene, így nem csoda, hogy minél több zenészt és énekest hívtak meg vendégnek, de a botrányhős annyira más karakter, mint a sorozat főszereplői, hogy jókora meglepetés volt a sztárvendégek listáján látni. Pedig "A bosszú " című epizódnak ő volt az egyik főgonosza, egy Mario Fuente nevű dörzsölt drogdíler, aki csakis a jachtján bizniszelt "menyétporral" – szerintem az elnevezést maga Zappa találta ki -, és aki azt vette a fejébe, hogy az egyik embere által lenyúlt 3 millió dollárja Crockettnál kötött ki, és most minden áron vissza akarja szerezni a pénzt.

A végére egy kis egyveleg a legfontosabb vendéghírességekről