Eleven Vasárnap

Folytatódik a tizenegyes, és a múzeumi hejehuja is, ünnepelve a csak-csak megérkező, és végre tán maradó tavaszt, Érdemes elmerülni a hajókázásban (ja, ott nem), városi sétában és a zenés matematikában is. Aztán meg, szokás szerint nézhetünk és hallgathatunk elég sokféle zenét is. Vasárnapra fel!

Eleven Tavasz a Bartók Béla Boulevard-on 2022

Budapest, május 22., 10:00

Ismét Eleven Tavasszal vár a Bartók Béla Boulevard! Megújult programözönnel várja a helyieket és a Bartók Béla Boulevard-ra látogatókat az Eleven Tavasz. A nyárváró fesztiválon újra megerősödik a zenei kínálat, a kicsik és a nagyok is elővehetik a bringákat, idén ráadásul a fenntarthatóságra helyezték a hangsúlyt a szervezők.

A Magyar Nemzeti Múzeum által minden évben, e felhívás mentén szervezett Múzeumok Majálisán idén a múzeumok közösségformáló erejét szeretnék kiemelni, megfelelve az új évezred kihívásainak: a fenntarthatóságnak, a digitalizációnak és tudásközvetítésnek. 

Egy fergeteges családi délelőtt a legújabb Pagony könyvekkel és játékokkal, ahol találkozhattok a Pagony szerzőivel is. Kokopelli Jazz Matiné, állati sarok, társas-, ügyességi- és nyomozós játékok, színházi performanszok, lovagi torna, táncelőadás, békamentés, képzőművészet, kortárs szerzők és illusztrátorok, kedvezményes könyv- és játékvásár, tombola, sütiző, kreatív műhelyek – ez vár a fesztiválon!

Hajókirándulás és sétahajózás - Tokaj

Tokaj, május 22., 11:00, 13:00, 15:00

A hajó a Bodrog folyón halad Tokaj városa mellett a Zsaró ér bejáratáig, ott visszafordul, a Tiszán a strandig megy és egy óra elteltével ugyanott köt ki, ahol beszálltak a vendégek. A hajó a közúti híd alatt található nagy parkolóból indul.       

RAIN-Esőcirkusz

Fővárosi Nagycirkusz, május 22., 11:00, 15:00

A különleges vizes technika igazi kuriózum a magyar cirkuszművészet történetében, ennek köszönhetően egy egyedülálló vízi cirkuszi show-t láthat a közönség Budapesten. Az ismerős porond hol fényjátékos szökőkúttá, hol csendes tóvá, hol háborgó tengerré változik át – így egészítve ki a fellépő művészek csodálatos produkcióit.    

Az aranymetszés a minket körülvevő élő természetben és az emberiség által létrehozott művészetben mindenütt jelen van, bámulatos egyensúlyt hozva létre szimmetria és aszimmetria között. Püthagorasz és követői az aranymetszésben a létezés alaptörvényét vélték azonosítani: a csigák mészvázától az emberi test bizonyos részeiig számtalan helyen köszön vissza az arányosság.   

Zsidó hírességek Erzsébetvárosban 2. rész

Csányi5, május 22., 16:00 

Hurrá! Indul a Csányi5 tavaszi-nyári sétasorozata. Sokféle sétával készülnek. Május 22-én Deák Gábor izgalmas sétájának 2. része következik. Címe: Zsidó hírességek Erzsébetvárosban. 

IATP a Múzeumok Majálisán

Magyar Nemzeti Múzeum, május 22., 18:00

2010-ben pár fiatal zenekart alapít Budapesten. Az első kitűzött cél, egy koncertanyag összehozása, amivel színpadra lehet állni. Amint ez megvan, előkerül a többi is: kellene egy név, egy második koncert és aztán még egy (majd kicsit sietnek, hogy odaérjenek az érettségiről), egy klip, aztán hogy azt játssza az MTV, egy MySpace profil, egy csőnadrág a női részlegről, ha pedig már bejutottak a rádióba egy interjúra, akkor az is, hogy megmutathassák a legújabb daluk.  

Nyolc segélyszervezet a magyar zenei élet legnevesebb előadóit kérte fel, hogy egy közös jótékonysági koncert keretében művészetükkel hitet tegyenek a béke és a szeretet mellett, a Szeretet koncerten 2022. május 22-én 19 órától a Danubia Zenekar kíséretével. Az esemény az adománygyűjtés mellett egyben köszönetnyilvánítás is az önkénteseknek és támogatóknak az ukrajnai menekültek ellátásában végzett munkájukért.   

Rick családja a gazdasági válság óta egyre nagyobb adósságokkal és nehézségekkel küzd. A munkanélküli családfő egyéni vállalkozásba kezd, egy szállító cég alvállalkozójaként csomagkézbesítőnek áll, s ehhez hitelre vesz egy furgont. Nap, mint nap keményen dolgozik, a munkanapok hosszúak, és fárasztók, a határidők szorosak, nehezen tarthatók. Az elcsigázott Rick mindenáron próbál talpon maradni ebben az embertelenül kizsákmányoló vállalati rendszerben, miközben családját is kezdi elhanyagolni.  

Egy szelet Bécs