Elölről kezdődik a Legenda vagyok

A remake a múlté, és a folytatás is elavult már: a stúdiók ma már viszonylag friss filmeket is egyszerűen újra megcsinálnak, csak más szereposztással.

Az ún. reboot első hallásra ugyanaz, mint a remake, a különbség lényege, hogy az előbbi esetben nem valaki más munkájából csinálnak saját verziót – mint mondjuk a Tetovált lány amerikai verziója esetében -, hanem az adott stúdió a saját portékáját készítteti el újra, csak más rendezővel és szereplőkkel. Ilyenre példa a Csodálatos Pókember Tobey Maguire helyett Andrew Garfielddel, és a dolog nyilvánvaló előnye, hogy nem kell fizetni a megfilmesítés jogaiért, illetve a stúdió az előző darab alapján pontosan tudja, milyen közönséget kell megcélozni. Az eljárás logikus, ha a szakmában nem is rajonganak érte, de az új reboot híre sokakat meghökkentett. A megcélzott film ugyanis a Will Smith főszereplésével készült, 2007-es Legenda vagyok, ami annak idején félmilliárd dollár bevételt hozott, és amihez logikusan szeretett volna a Warner előzményfilmet vagy folytatást készíteni. Csakhogy a főszereplő Will Smith, aki jogosan érezte úgy, hogy élete egyik legjobb alakítását nyújtotta itt, azt mondta, ez így jó, ahogy van, már ne piszkáljanak bele, és mivel ő volt szinte az egyetlen emberi szereplője a filmnek – aminek a végén ráadásul meg is hal -, őt nem lehetett megkerülni, egészen mostanáig.   

Egy bizonyos Gary Graham, aki ekkor táj még egy Apple márkaboltban dolgozott, készített egy forgatókönyvet „A Garden at the End of the World" címmel, amit feltett egy, erre a célra létrehozott weblapra. Itt akadt rá a Warner, akik rögtön észrevették a hasonlóságokat a Legenda vagyok és a könyv között, és lecsaptak rá, kicsit átiratták, és már készülhet is az új film, aminek újra Akiva Goldsman és James Lassiter lesz a producere. Rendezőről vagy főszereplőről még nincs hír, az viszont ironikus, hogy ha kész lesz a film, akkor az Richard Matheson 1954-es regényének, az I Am Legendnek a feldolgozásának a remake-jének a rebootjának a rebootja lesz. Érthetőbben. a könyvből először 1964-ben készült film Az utolsó ember a Földön címmel Vincent Price főszereplésével, ezt követte az 1971-es Az omega ember Charlton Hestonnal, és csak aztán jött Will Smith 2007-ban.