Először szólalt meg nyilvánosan Ezra Miller izlandi áldozata

Megtörte a csendet az a nő, akit a balhés sztár még 2020 áprilisában fojtogatott, majd vitt a földre egy reykjavíki bárban. Ezenkívül előkerült egy német nő is, akit Miller a saját lakásában zaklatott idén februárban.

Ahogy arról korábban már írtunk, nagy gondban van a Warner Bros. amiatt, mit kezdjenek a 29 éves színésszel, akiről egyre többet írnak a lapok: mindig újabb és újabb bántalmazásokkal kapcsolatban, amiket ő követett el. A Variety most megjelent monstre összefoglaló és leleplező cikkének tanúsága szerint azonban a baj sokkal nagyobb annál, hogy elbukja-e a stúdió a jövőre érkező The Flash-mozifilmet a sztár egyre rosszabb imázsa miatt.

A riportban az egyik megszólaló „jet-set” zaklatásoknak nevezi a színész bűncselekményeit, amiben van is valami, hiszen már világszerte érkeznek arról jelentések, milyen újabb és újabb országokban csap le valakire ámokfutásával a sztár.

Ezra Miller zaklatott már családokat Amerikában, bántalmazott egy nőt és gyilkossággal fenyegetett egy házaspárt Hawaiin, egy másik nőt Izlandon fojtogatott, most pedig előkerült egy berlini áldozat is.

A magát Nadiának nevező nő 2020-ban közös megegyezésen alapuló szexuális kapcsolatot létesített Millerrel, majd a következő másfél-két évben e-mailben és chateken keresztül tartották a kapcsolatot. Nadia idén februárban, a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál idején meghívta magához a sztárt, akire a barátjaként tekintett, és egyéjszakás kalandjukra is úgy emlékezett vissza, hogy a férfi gyengéd és gondoskodó volt.

Ezra Miller egy 2020-as eseményen. Forrás: Elisabetta Villa / Getty Images


A nő berlini lakásán azonban Miller kifordult magából, és amikor Nadia megkérte, hogy ne gyújtson rá nála, fenyegetően és agresszívan lépett fel. Transzfóbnak titulálta a nőt (Ezra Miller nonbinárisként határozza meg magát – a szerk.), üvöltözött vele, mindenhova dohányleveleket szórt szét, és egy félórás balhét követően csak azután volt hajlandó távozni, hogy Nadia megfenyegette, hogy rendőrt hív (később a nő fel is jelentette a berlini rendőrségen a színészt, és az eljárás el is indult ellene, az üggyel viszont nem tudnak haladni, mivel a sztár már nem tartózkodik az országban).

A Variety cikkében megszólaltatják azt az izlandi nőt is, akit Ezra Miller még 2020 áprilisában fojtogatott, majd tepert le a földre egy reykjavíki bárban – az erről készült videó (amit itt lehet megnézni) annak idején bejárta a netet, de a névtelenséget kérő áldozat egészen idáig nem nyilatkozott az ügyben. A mindössze 7 másodperces felvételen az látható, hogy a nő mosolyogva kalimpál a kezével (talán verekedést imitál), majd Miller azt kérdezi tőle, hogy verekedni akar-e,

tétovázás nélkül megragadja a nyakát (ekkor hallani is, hogy az áldozatban bennszorul a levegő), és leviszi a földre.

A videófelvétel ekkor megszakad, mivel a nő egyik barátja vette az eseményeket, és közbelépett, hogy megvédje az áldozatot, és leszedje róla a sztárt. A megtámadott nő most a Varietynek elmesélte, hogy az incidens előtt összefutott a bár belsejében Millerrel, és rákérdezett a lábára, mivel a színész az időjárási körülmények ellenére flip-flop papucsban volt, és láthatóan sebes volt a lába. Mikor a sztár azt mondta, hogy egy verekedésben szerezte a sebesüléseit, a nő továbbment, de előtte még viccesen odaszólt neki, hogy „csak hogy tudd, én biztos lenyomnálak egy verekedésben”.

Ezra Miller Az Igazság Ligájában. Forrás: InterCom


Erre Miller azt javasolta, hogy találkozzanak két perc múlva a dohányzó részlegen.

„Én azt hittem, csak viccelődünk. De aztán kiderült, hogy mégsem”

– nyilatkozta a Varietynek az izlandi áldozat. „Szó szerint vette az egészet, és nagyon dühös lett. Egyszer csak rám támadt, fojtogatni kezdett és folyamatosan azt üvöltötte az arcomba, hogy tényleg verekedni akarok-e. A barátnőm, aki videózott, már látta, hogy ez egyáltalán nem vicc, abbahagyta a filmezést és elkezdte lelökdösni rólam. De utána még két fiú barátunk kellett hozzá, hogy megállítsák, mert még mindig nem adta fel, hogy megverekedjen velem. Szó szerint vissza kellett fogniuk, miközben azt kiabálta, hogy »ezt akartad, nem?!«” – mesélte a lapnak a nő.

A megtámadott izlandin kívül megszólalt a szóban forgó bár tulajdonosa is, aki az eset után kitessékelte a helyről Millert.

Kiderült, hogy a sztár ekkor még őt is megtámadta (szintén fojtogatni kezdte), sőt, többször szándékosan leköpte (a Covid első hullámának tetőfokán),

miközben azt ismételgette, hogy a nő és a barátai bántották őt, és hogy nem hajlandó távozni.

Ugyanez a báros azt is elmesélte, hogy a színész már előtte is összeverekedett a hely egy férfi törzsvendégével (de utána bocsánatot kért, szóval nem lett ügy belőle, hiszen a kocsmai verekedés a tulajdonos szavai szerint elég megszokott Izlandon), és folyamatosan feltűnést keltett bunkó viselkedésével (például behozta a saját hangszóróját, és direkt hangosan bömböltette róla a saját zenéjét), de azt még betudták egy sztár excentrikus stílusának. A reykjavíki nő megtámadása után azonban nemkívánatos személy lett a szórakozóhelyen, és egész Izlandon nagyot esett a népszerűsége.

Miller 2017-ben. Forrás: Tristan Fewings / Getty Images


Ezra Miller és képviselői nem kommentálták a Variety cikkét. Egy, a sztárhoz közelálló forrás azonban a lapnak úgy nyilatkozott, hogy valamikor majd meg akar szólalni a témában, de egyelőre a világtól elvonulva gyógyulására koncentrál (ami arra utal, hogy a következő hetekben-hónapokban valamiféle elvonón vagy indulatkezelési tréningen vesz részt, de az is lehet, hogy ADHD-ját, azaz figyelemhiányos hiperaktivitás-zavarát kezelik, amely állapotáról korábban többször beszélt nyilvánosan).


(via Variety)