Erkélyszerda

Kiraktam puzléból az íróasztalomat, hogy lássátok, mennyit nőtt a répának indult kaktuszom. A lámpa is új, és figyelmesen nézi a gépemet, mert nem győz csodálkozni az online programok kavalkádján. Meg a bögrét is nézi. Reggeltől estig, ráadásul elég soká lehet programozni, tisztára, mint az utcán, csak sokkal biztonságosabban. Én az erkélyt ajánlom. Japántól Bartókig nagy hajrát a jó szerdának!

ÉLŐ Japánból - Japán teaszertartás

Online, május 12.,  9:00

Vegyél részt egy japán teaszertartáson a Kiotói mindennapok és a Narai turisztikai iroda szervezésében, egyenesen Japánból közvetítve, élőben. Yayoi teamester Narában lát vendégül a chashitsuban, azaz teaszobában.

Online Bábos Mesekuckó Brigivel

Online, május 12.,  10:00

Védjegyes baba-mama komplex fejlesztő foglalkozás 1,5 - 4 éveseknek online formában.

Katona Szilárd Előd szaxofon BA diplomakoncertje

Online, május 12.,  16:00

J. S. Bach: 5. (c-moll) csellószvit, BWV 1011 – 1. Prélude (altszaxofon-átirat). Élő közvetítés a Zeneakadémia Egyetemi Koncertközvetítések oldalán és a YouTube csatornáján.

MÁSIK VILÁG – ONLINE! / vendég: Galgóczi István iszlám szakértő

Online, május 12.,  17:00

Paulinyi Tamás – az elmúlt években R. Kárpáti Péterrel tartott – nagy sikerű, az Örkény István könyvesboltban tartott előadás-sorozata az idei évadban is követhető, ám a jelenlegi egészségügyi helyzetre való tekintettel, az évadnyitó szeptemberi előadás óta most ONLINE folytatódik.

Mesevilág, csodavilág – A boldogság megélése

Online, május 12.,  17:00

Online műhely pedagógusoknak. A Mesevilág, csodavilág c. sorozat harmadik, záró részében is hiánypótló, sok pedagógus munkáját megkönnyítő, ráadásul kifejezetten örömteli téma kerül középpontba, ami nem más, mint maga a csupa nagybetűs BOLDOGSÁG.

Szürreál és absztrakt - zsebben hordott művészet

Online, május 12.,  18:00

Szürreál és absztrakt. Két egyértelműen nem összehasonítható, de mégis (egy tárlat erejéig biztosan) rokonítható művészeti irányzat. Ha még hozzátesszük azt, hogy mobiltelefonos képalkotás, akkor sem gyaníthatóan e kifejezés ugrik be először, amikor a fotográfia egyre népszerűbb, új ágára gondolunk.

Michelisz Norman gitár BA diplomakoncertje

Online, május 12.,  18:00

J. S. Bach: 2. (a-moll) hegedűszonáta, BWV 1003 – 1. Grave, 3. Andante, 4. Allegro. Élő közvetítés a Zeneakadémia Egyetemi Koncertközvetítések oldalán és a YouTube csatornáján.

Buddhizmus és gazdaság – online előadás-sorozat A Tan Kapuján - Az össznemzeti boldogság

Online, május 12.,  18:00

Az előadássorozat áttekintést nyújt a buddhizmus és gazdaság problematikájáról, és megmutatja azokat a gazdasági modelleket, amelyek a buddhista spirituális és etikai értékeket valósítják meg buddhista és nem-buddhista kulturális környezetben. 

Slow Looking. Meditatív társasutazás a gyűjteményben

Online, május 12.,  18:00

A Ludwig Múzeum megújult állandó kiállítása – az Időgép – egyszerre invitál más korszakokba, más tájakra. Az online foglalkozás keretében maguk mögött hagyják a pörgést, az állandó lüktetést és kísérletet tesznek a kortárs művészet pár darabjának meditatív befogadására, egyfajta békés szemlélődésre. 

Portrék – Papok, bohémek, dendik

Online, május 12.,  18:30

„Ki vagyok én?” – tesszük fel a kérdést életünk egy-egy fontos fordulópontján. A válaszaink vagy őszinték, vagy kíméletlenek s vagy szembenézünk magunkkal, vagy az önámítás csábításának engedünk. Bellák Gábor tárlatvezetésén átsuhannak mintegy két és fél évszázad történetén és önarcképein, s nem hagyják említés nélkül a szelfik világát sem.

Denevér (ősbemutató)

Online, május 12.,  19:00

Eltűnik egy gumidenevér az óvodai öltözőből, mire a szülők előbb gyanakodni, majd gyűlölködni kezdenek – mindezt személyes kontaktusok nélkül, leginkább a virtuális térben kommunikálva egymással. 

Világhazafiak EXTRA - Aki válaszol: Upor László

Online, május 12.,  19:00

Magyarok. Nem (csak) Magyarországon dolgoznak, nem (mindig) itt élnek. Az egyiknek a szó az eszköze, a másiké a kép, a zene, a mozdulat, a test. Az egyik magánéleti, a másik politikai okból költözött el, az egyik kétlaki, a másik ritkán látogat haza.

Rangos-esték: Köves Slomó

Online, május 12.,  19:00

A jeruzsálemi főrabbinátushoz fordult az EMIH és a zsidó ortodoxia a zsidó örökjáradék ügyében. Köves Slomó lesz Rangos Katalin vendége a Spinozában, akitől megtudhatják mi ez az örökjáradék ügy és szerinte kinek mennyi járna ebből? 

Fonó Tavasz: Muzsik és Volkova

Online, május 12.,  19:30

A 2007-ben alakult Záhony Unplugged Project sikeres, évtizedgyi zenei múltra visszatekintő trió később Z.U.P. néven ért el jelentős sikereket izgalmas feldolgozásaival, majd saját szerzeményekkel. 2016 nyarától az alapító-zeneszerző-szövegíró testvérpár Farkas Krisztina (Volkova) és Farkas János (Muzsik) duóban folytatta pályafutását.

Cimbaliband

Online, május 12.,  20:00 

CimbaliBand Gipsy Fushionben (a fushion erőteljes, tüzes jelenséget jelent) két kiemelkedő cigány származású tehetség, a Megasztárból még gyermek énekesként ismertté vált Horváth Alexandra, valamint a virtuóz hegedűs Solymosi Máté játszik az egyedülálló, Unger Balázs cimbalmos vezette csapattal. 

Élő Csillagászat – Kiss Lászlóval

Online, május 12.,  20:00 

Folytatódik a virtuális űrséta, a szerda esti Élő csillagászattal a Svábhegyi Csillagvizsgáló és a Csillagászat.hu közös szervezésében. "Utazzunk messze a képzeletünk és az előadás segítségével, pillantsunk bele a világűr titkaiba a mindenki számára érthető előadáson."

Odd ID x Szilágyi Fanni

Online, május 12.,  21:30 

Az Odd ID zenéje Szilágyi Fanni rendezésében kel életre a Twentysix dzsungeljében – ez a Budapest Ritmo Online! Ringató szintetizátor melankólia csap át vad headbangelésbe - mintha egy Bonobo koncertet nomád törzsek támadnának meg, és alakítanák súlyos rave partyvá.

FILM // Piazzolla – A Cápa Évek

Online, május 12.,  22:00 

Astor Piazzolla, a világ legnagyobb tangó zeneszerzője – egy lenyűgöző zenei dokumentumfilm soha eddig be nem mutatott anyagokkal a Budapest Ritmo Online-on!