Érzelemdús vallomást tett Amber Heard Johnny Depp ellen Johnny Depp egy pillanatra sem nézett Amber Heardre a színésznő

A Johnny Depp által volt felesége ellen indított rágalmazási tárgyalás 14. napján, szerdán a színésznő három órán át ecsetelte a sztár vele szemben elkövetett erőszakos cselekedeteit.

Ahogy arról már írtunk, a színészt Amber Heard szavai alapján „nőverőnek” tituláló bulvárlap, a Sun ellen rágalmazás miatt indított 2020-as londoni per után (amely Depp vereségével zárult) a sztár ugyanazon, a Washington Postban 2018-ban megjelent véleménycikk miatt ezúttal volt feleségét pereli 50 millió dollárra. Heard a szóban forgó írásban családon belüli erőszak túlélőjeként hivatkozik magára, s habár név szerint nem említi egykori házastársát, kikövetkeztethető a szövegből, hogy ő volt a bántalmazó.

A tárgyalássorozat folyamán megszólaltak már a két sztár különféle hozzátartozói, alkalmazottai és rokonai, pszichológus szakértők mindkét oldalról, az említett véleménycikket megrendelő egyesület vezetői, illetve maga Johnny Depp is. A per szerdai napján került sor a másik fél, Amber Heard meghallgatására. A színésznő először felelevenítette a sztárral való megismerkedését és szerelmük hajnalát, majd elkezdett a Depp által ellene elkövetett erőszakos cselekményekről mesélni.


Heard azt állította,

pontosan emlékszik, mikor ütötte meg először a volt férje,

mivel akkor változott meg örökre az élete: amikor rákérdezett a karján látható, „Wino Forever” feliratú tetoválásra (ami eredetileg az volt, hogy Winona Forever, csak Depp, miután szakított menyasszonyával, Winona Ryderrel, átalakíttatta Winóra, azaz borra latinul, amit viszont nem W-vel kell írni), majd elnevette magát – a sztár ekkor arcul ütötte, amit még kétszer megismételt. Később a színész állítólag térden állva kért bocsánatot Heardtől, és azt írta neki SMS-ben, hogy inkább levágná a saját kezét, mint hogy még egyszer megüsse.

Miután a férfi megfogadta, hogy soha többé nem emel rá kezet, a felek kibékültek, a színésznő azonban vallomásában felelevenített egy másik esetet is: ekkor Depp azzal vádolta meg, hogy eldugta a kokainját, ezért testüregmotozást hajtott végre rajta, ami a gyakorlatban azt jelentette, hogy – miután letépte róla a fehérneműt – durván beleerőltette az ujját a testnyílásaiba. Korábban egy törvényszéki pszichológus úgy vallott, hogy Amber Heard poszttraumás stressz szindrómában szenved a volt férje által ellene elkövetett erőszaktól és szexuális bántalmazástól (amit Depp egyébként tagad).


A színésznő jogi stábja által felkért szakértő mesélt egy olyan esetről is, amikor a színész egy üvegpalackkal hatolt be Heardbe – erről Heard maga várhatóan a csütörtökön folytatódó meghallgatásán fog beszélni. Szerdán egyébként az említett pszichológus szakértőnek Depp ügyvédje lejátszott egy olyan felvételt, amelyen az hallható, hogy a két fél arról beszél, hogy a színésznő megütötte a sztárt, és kimondatta a szakemberrel, hogy Heard nem védekezésként volt erőszakos, ezenkívül egy azt igazoló fotót is mutatott neki, amelyen a színész leszakadt ujja látható – a csonkolást Heard okozta azzal, hogy egy vodkásüveggel dobta meg volt férjét. A pszichológus elismerte, hogy súlyos sérülésről volt szó.

Korábban egyébként a Johnny Depp jogi csapata által felkért másik pszichológus azt vallotta, hogy szakvéleménye szerint Heard borderline személyiségzavarban szenved, és csak színleli a PTSD-t. A színésznő háromórás vallomását kiveséző rajongók pedig olyan részleteket raktak fel a YouTube-ra, amelyek szerintük azt támasztják alá, hogy Amber Heard csak színészkedik a bíróságon. Volt felesége tanúvallomása alatt amúgy Depp egyszer sem nézett fel, folyamatosan az asztalára szegezve a tekintetét foglalatoskodott valamivel (sokszor úgy tűnik, rajzolt), és feltűnően kerülte, hogy ránézzen Heardre.

 

(via CNN)