Ez Afrika! - Közösségi Nap 

Nagyszabású, ingyenes családi program várja az Afrika iránt érdeklődőket szeptember 29-én a Stefánia Palotában, amely több magyar civilszervezet összefogásával valósul meg.   Új névvel debütál a 10. évfordulóját ünneplő Afrika nap.

Ez Afrika! Közösségi nap névre hallgat szeptember utolsó vasárnapján a most már hagyományosnak számító Afrika nap. Idén 10. éve rendezik meg az ingyenesen látogatható eseményt, amelynek célja, hogy a résztvevők megismerhessék Afrika igazi arcát. Éppen ezért több, Afrikában tevékenykedő magyar civil szervezet is kiállít, illetve előad az eseményen. 
 
A rendezvény azért az Ez Afrika! Közösségi nap nevet kapta, mert a szervezők ezzel is szerették volna kihangsúlyozni, hogy ez egy közösségformáló esemény, ahol a látogatók hiteles képet kapnak és nem a sztereotípiákkal találkozva ismerkedhetnek meg a kontinenssel. „Szerettük volna, hogy ez egy olyan nap legyen, amikor a közösség erejével afrikai színekben látjuk a világot, afrikai egzotikus ízeket kóstolunk, Afrika hangján hallgatjuk a zenéket és afrikai mozdulatokkal pördülünk táncra” – mondta France Mutombo, a főszervező Afrikáért Alapítvány elnöke.  


A szervezők ulturális- és gyermekprogramokkal is várják az érdeklődőket a Stefánia Palotában szeptember 29-én.  A gyerekek afrikai meséket hallgathatnak, illetve kézműves foglalkozáson vehetnek részt. Több kerekasztal beszélgetés is található a programban, az egyik legizgalmasabbnak az afrikai férfi és női szerepekről szóló ígérkezik. De olyan Magyarországon élő afrikai származásúakkal történő beszélgetést is meghallgathatnak az érdeklődők, amely kézzelfoghatóvá teszi a különbségeket és a hasonlóságokat. 

A Könnyű leckék vetítése előtt Rea Millával, a film főszereplőjével is megismerkedhetnek a résztvevők, de a sokak által nagyra becsült és izgalmas This is Congo című filmet is megnézheti, aki még nem látta. Az estébe nyúló napot a Boggie duó koncertjével zárják.  

Az esemény a Teremtsünk Biztos Lakhatást (Build Solid Ground) kampány keretén belül kerül megrendezésre. Bővebb információ / facebook esemény