Ezek a legjobb ingyenes budapesti gyerekprogramok novemberre

Utazzatok képzeletben Norvégiába, vagy egyesítsétek újra játékosan Budapestet a Pagony egész napos várostörténeti kalandozásán!

Cifra palota

November 4., 11., 18., 25., Müpa

 

 

Vasárnaponként ebben a szezonban is ingyenes zenés programokra várják a családosokat a Müpában. Az előcsarnokban zenei és kreatív foglalkozások, készségfejlesztő programok és játékok fogadják a betérőket, miközben a színpadon tánc- és meseelőadások zajlanak.

 

Országos Pedagógus Bábtalálkozó

November 17., Pestújhelyi Közösségi Ház 

 

November közepén az ország minden tájáról érkeznek tanárok Pestújhelyre, hogy az általuk megálmodott díszletek között elbábozzák a világirodalom legszebb és legtanulságosabb meséit. A belépés ingyenes, és a közönség soraiba óvodás és bölcsődés csoportok jelentkezését várják.



Budapest nap a Pagonnyal - Budapest a gyerekkönyvekben

November 17., Bartók Béla úti Pagony

 

 

A Bartók Béla úti Pagony egy egész napos programsorozattal készült Buda, Pest és Óbuda egyesítésének 145. évfordulójára. A napot Lackfi Johanna és Molnár György minikoncertje nyitja, akik Lackfi János Belvárosi gyümölcsök című kötetéből zenélnek. Utána interaktív játékok, hídtervezés, múzeumpedagógiai foglalkozás, kézműves foglalkozás következik, majd egy kiállításmegnyitó Veiszer Alindával és a napot egy díjátadó koronázza meg.




Budai Gesztenyefesztivál

2018. november 17-18., Gesztenyés kert

 

 

Stílusosan a 12. kerületi Gesztenyés kertben tartják meg a Budai Gesztenyefesztivált, amire idén először ingyenes kisgyermek vidámparkkal készülnek. Várható még interaktív ingyenes családi kézműves játszóház, és finom sült gesztenye és más gesztenyés finomságok, így azért nullszaldósra nem egyszerű kihozni az eseményt.

 

Világjáró gyerekek - Norvégia

November 27. , Deák 17 - Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria

 

A gyerekeknek szóló programok egyik belvárosi központjában, a Deák 17 galériában távoli országok szokásait, meséit ismerhetik meg a gyerekek három éves kortól. A november végi foglalkozás a messzi, északi országot, Norvégiát hozza közelebb. Fontos, hogy a részvételhez előzetes regisztráció szükséges.