Ezek a legjobb ingyenes gyerekprogramok májusra

A gyereknap hónapjában beindulnak a szabadtéri programok a fővárosban, és számtalan ingyenes eseményen vehetünk részt. Halász Judit és Szalóki Ági is tartanak ingyenes koncertet, és még a bulinegyed középpontja is családi paradicsommá alakul egy fél napra.

Halász Judit: Csiribiri

Óbudai Fő tér, 2018. május 05. (szombat) 10:00

A gyerekkoncertek koronázatlan királynője májusban Óbuda főterén ad ingyenes szabadtéri koncertet a gyerekek és a zenéjén felnőtt szülők legnagyobb örömére.

 

Pöttömkert az Eszter-lánc mesezenekarral

Budapest Park, 2018. május 06. (vasárnap) 09:30 - 15:00

A Budapest Park nemcsak a felnőtteké, a hónap első vasárnapját a gyerekeknek szentelik. Május első vasárnapján fellép az Eszterlánc mesezenekar és az Aranyszamár bábszínház, de lesz trambullin, ugrálóvár, csillámtetkó, a piciknek tipegő játszótért, lovaglás és kivonul egy kukásautó, amit nemcsak megnézni lehet, de fel is mászhatnak rá az érdeklődő gyerekek.

 

Madarak és fák napja a Jókai-kertben

Jókai-kert, 2018. május 12. (szombat) 10:00 - 17:00

A város egyik legeldugottabb és legvadregényesebb parkjában, a Magyar Madártani Egyesület székhelyén tölthetjük a Madarak és fák napját. A Svábhegyen kézműves foglalkozásokon és természetismereti programokon vehetnek részt az állatvilág iránt érdeklődő gyerekek, a szülők pedig a csodás kilátásban gyönyörködhetnek.  



Belvárosi Családi Piknik

Olimpia Park, 2018. május 12. (szombat) 10:00

Idén is igazi családi buli a belváros piknikje a Duna part mellett, ahol a nap végén Szalóki Ági ad ingyenes koncertet, de előtte is rengeteg zenés, bábos előadást tartanak egész nap. A kicsik mozgásigényét a népi játékok, a csúzlizda, az ugrálóvár és a labdatenger csillapíthatja, és a park melletti sétányon Kutyafesztivált tartanak, ami biztosan jópár kisgyerek szívét megdobogtatja.

 

Gyereknap a Gozsdu Udvarban

Gozsdu Udvar, 2018. május 27. (vasárnap) 10:00 - 14:00

A budapesti éjszakai élet központja egy fél vasárnap erejéig a családosokat szolgálja ki. Zenés tornával, kisállatsimogatóval, arcfestéssel, kézműves foglalkozásokkal és játszósarokkal készülnek arra, hogy lekössék a gyerekeket, amíg esetleg a szülők kiülnek valahová egy kávéra.

 

Budapesti Nagy Sportágválasztó

Merkapt Maraton Sportközpont, 2018. május 25. (péntek) 09:00 - 2018. május 26. (szombat) 17:00

A sportot soha nem lehet túl korán elkezdeni, ezért már óvodás kortól, de egészen nyugdíjas korig várják az érdeklődőket az idei tavaszi sportválasztón. Ezúttal is nagy hangsúlyt fektetnek a különleges mozgásformák bemutatására, így lesz boji, leung ting wing tsun kung fu, tamburello, tchoukball és wushu, emellett most is lehet olimpikonokkal találkozni. Fontos, hogy az esemény ingyenes, de a bejutáshoz regisztrálni kell.