Ezekért a Marvel- és DC-képregényekért rajongott Freddie Mercury

Elárverezik Freddie Mercury képregényeit, a Queen legendás énekese nagy Marvel- és DC-rajongó volt.

Eddig kevesen tudták, mit olvasgatott Freddie Mercury a turnék alatt, de most kiderült, és meg is lehet venni a szóban forgó kiadványokat, miután a Sotheby's árverésre bocsátja az énekes személyes tárgyait, köztük egy halom Marvel- és DC-képregényt.

A Sotheby's valószínűleg nem teljes gyűjteményében a Fantasztikus Négyes huszonkét 1965 és 1977 között kiadott száma, az X-Men három 1987-es száma és egyetlen 1987-es Booster Gold szerepel. Az árverésén Mercury néhány pólójára is licitálhatunk, köztük egy csillogó Superman-pólóra. A 2023. szeptember 13-ig tartó árverésen a képregényei mellett dalszövegek, vázlatok, rajzok és számos személyes tárgy is szerepel.

A Fantasztikus Négyes képregényfolyam 1961-ben indult, vagyis Freddie még a csapat első felállása idején kezdte olvasni, de az sem zárható ki, hogy a kezdetektől követte a történetet. Ötven évvel ezelőtt a képregényekre még nem mint gyűjtői tárgyként, hanem fogyóeszközként tekintettek, és csak a későbbiekben vált világossá, hogy megőrzésüknek milyen értéke van. Valószínű, hogy Mercury képregényei közül sok kézről kézre járt a turnébuszon, szállodai szobákban maradt, és a többségük megrongálódott és megsemmisült.

8 dolog, amit nem tudtál Freddie Mercuryról és a Queenről

A héten került mozikba a Queen történetét és Freddie Mercury életét feldolgozó Bohém rapszódia, amiből sok mindent megtudhatunk, és sok mindent nem. Most innen is kiderül pár dolog.

Még több Freddy


Nem a Queen énekese az egyetlen poplegenda, aki szerette a képregényeket, Elvis például nagy rajongója volt Marvel kapitánynak.

Via: ScreenRant