Február búcsúztató

Ha nincs kedved kimozdulni, itt keresgélhetsz. A hónap utosó napján sem fog senki unatkozni.

Indul a bakterház

Online, február 28., egész nap

A Rideg Sándor regényéből (1939) készült felejthetetlen film után most először zenés darabként is láthatja a közönség az Indul a bakterházat. Csatlakozz!


Óriásölő Margaret

Online, február 28., 10:00

Óriásölő Margaret meséje élőzenés, bábos hőstörténet, lovagregény, amely az iskolás közönségnek szól a bátorságról, az önazonosságról és a történetmesélés erejéről. Mert minden kornak szüksége van hősökre, de mesemondókra is, hogy a hősök tettei fennmaradjanak.


Fúvóstalálkozó

Online, február 28., 10:30

Ki a fúvósokat szereti, rossz ember nem lehet.
Fa és rézfúvós kamarazenei találkozó, fúvósötössel, rezes kvintettel és barátaikkal.


Dance Details

Online, február 28., 11:00

Lakatos János, Nívó-díjas koreográfus, a Magyar Táncművészeti Egyetem tanárának Táncoló filmkockák című előadás-sorozatában számos felemelő és olykor megdöbbentő kulisszatitokkal találkozhattatok. „Lakijani” vasárnaponként a tánc és a táncos mozi felejthetetlen és meglepő történeteivel és kulisszatitkaival ezúttal az otthonotokba is „beköltözik” Dance Details című Facebook sorozatban.


A széttáncolt cipellők

Február 28., 11:00

Sötét titkok szomorítják Toporgó király szívét. Hiába állíttat őröket, százat is egyszerre szépséges leányai Rida, Höcögő és Cifra királykisasszonyok hálókamrája elé, azok minden éjjel rejtélyes módon szétszaggatják aranybársony topánkáikat.... Hogy ki nyomozza ki, milyen furfanggal, s mit nyer cserébe tehetségéért, az csak azok számára derül ki, akik végignézik a Vaskakas Bábszínház Eltáncolt cipellők című előadását.


III. Musical Villamos

Online, február 28., 14:00

Február utolsó napján indul a III. Musical Villamos, most is a Szeged Pláza előtti megállóból. Az 50 perces ingyenes Facebook LIVE musical műsort most is az 1905-ben gyártott villamosról közvetíti a Palladium Szeged.


Minden jót, Elling!

Online, február 28., 15:00

Elling és Kjell egy hosszabb vidéki „szanatóriumi” pihenés után lehetőséget kapnak arra, hogy újra a mindennapok részeseivé válhassanak: Oslo központjában kiutalnak nekik egy lakást, ahol akklimatizálódhatnak. Ebben a mentoruk is a segítségükre van. Kattanj rá!

Egy nap Párizsban - egy délután Szabó Marcellel és zenésztársaival

Online, február 28., 16:00

A Zeneakadémia volt és jelenlegi hallgatói - Szabó Marcell zongoraművész vezetésével - a századforduló Párizsába röpítik vissza a közönséget: tér és idő korlátainak lebontásával több évtizednyi francia zenét sűrítenek egy napba, hogy megidézzék a pezsgő párizsi szcéna arany korszakának farsangi sokszínűségét.

 

Líra Könyvklub élőben: Simon Réka Zsuzsanna: Bojta színre lép

Online, február 28., 17:00

A Líra Könyvklubb minden hónapban meghirdeti a hónap gyermek és felnőtt könyvét. A februári gyerekkönyves adásának témája: Simon Réka Zsuzsanna: Bojta színre lép című könyve.


Take Away Jazz - Oláh Kálmán duó

Online, február 28., 18:00

Oláh Kálmán "a világ kortárs zenei életének egyik legeredetibb alkotója és legkitűnőbb előadóművésze" az If Café online színpadán. Klikkelj!


Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák

Online, február 28., 18:00

Ha Újév, akkor nem maradhat el az év elején Ferenczi György és a Rackajam koncertje sem. Egy első osztályú, vadonatúj koncertfevétel, csak most, csak nektek!


Kolibri MobilMesék

Online, február 28., 18:00

A járványügyi szigorítások miatt a színházak átmenetileg bezárnak, de a kényszerszünet alatt is szeretnének veletek maradni és tartalmas ‘kolibris’ élményekkel színesíteni az otthon töltött napokat – ha nem személyesen, hát online!


Stasznyi Zsófia (ének) és Szabó Ferenc János (zongora) kamaraestje

Február 28., 18:00

A koncert a Fuga Youtube csatornáján ingyenes megtekinthető és visszanézhető, csakúgy mint a régebbi előadások.


A beszélő fa

Online, február 28., 18:30

A beszélő fa című mese fontos, és napjainkban igazán aktuális témákat vet fel: élőhelyünk és a természet tisztelete, megbecsülése, az egymásra való odafigyelés és türelem fontossága. A történet egy diófa sorsát mutatja be, amelyet a benne lakó állatok szép lassan tönkretesznek.

 

Darvas Kristóf - Online Kívánságműsor 3. rész

Online, február 28., 19:00

A nagy sikerre való tekintettel, immár harmadszor online kívánságműsor Darvas Kristóffal élőben a Jedermannból.


Herczku Ágnes és zenésztársai: Pár-ének - Bartók-est

Onlie, február 28., 19:00

A népdalénekes számos nagy sikerű koncertet és táncszínházi estet rendezett, ahol zenésztársaival Bartók zenéjéből kiindulva fogalmazta meg újra és újra Bartókhoz és a népzenéhez való viszonyát. E hosszú folyamat újabb állomása az Uránia Nemzeti Filmszínházban készülő online koncert.


Kosztolányi Dezső Színház: A kisinyovi rózsa – avagy Manhattan

Online, február 28., 19:00

Játszódik a Green Doorban, Palicson, egy Tolnai-felolvasáson, ahol Kosztolányi Dezső (Színház) átbukik, átesik a Tolnai Lexikon kartonfedelén, úszás, úszás… via Chicago...

 

Duma Aktuál

Online, február 28., 19:00

A műsor az elmúlt hónap történéseit dolgozza fel havi rendszerességgel, közélet, politika, súlytalan bulvár események, művészet és kultúra 2*70 percben (néha több), szünettel. Vetítések, videók és váratlan színpadi elemek keverednek helyszíni tudósításokkal és indokolatlan táncbetétekkel.



Samsara Boulevard Lemezbemutató Koncert • Open your eyes

Online, február 28., 19:00

A Samsara Boulevard zenéje olyan tapasztalt muzsikusok világának találkozása, akik a város forgatagában a zene, az emberi hangok és a mantraéneklés hagyományain keresztül keresik az istenivel való kapcsolódást közel 40 hangszer megszólaltatásával! Hallgassd meg itt!


A lélek legszebb éjszakája

Online, február 28., 20:00

Jászberényi Sándor író, haditudósító. Dolgozott Irakban, Csádban, Jemenben, Líbiában, Nigériában, a Gázai övezetben, évekig élt Egyiptomban. Interjút készített többek között a palesztin Iszlám D Dzsihád és a Muzulmán Testvériség tagjaival. 2016-ban megjelent novelláskötete, A lélek legszebb éjszakája elnyerte a Libri Irodalmi Díjat.


ONLINE! Fonó Selection 7. nap - FONÓ25 Díjátadó Gála

Online, február 28., 20:00

A Fonó-díjjal szeretnének hagyományt teremteni és ezután minden évben közönségünk szavazatai alapján, zsűritagjaink szakmai segítségével meghirdetni az adott év legjobbjait, elismerni művészi teljesítményüket, teszik ezt azért is, mert tudják, hogy még sok más kiváló művész, zenész-kolléga érdemes lenne erre az elismerésre. 


re:Verze

Online, február 28., 20:00

Az előadás házigazdái Pirisi László és Szőke Szandra. László zongorán, Szandra pedig énekelve improvizálja végig az estet, de ezen kívül előkerülhet még egy Loop Station, vagy egy esőbot is.


Idegenek a vonaton

Online, február 28., 20:00

Guy és Charles találkozása a vonaton véletlenszerű és rövid. Közös útjuk mégis kíméletlenül hosszú lesz. Mindegyiküknek van egy olyan családtagja, akit kiiktatnának a saját életükből. Guy Haines építész nem tud elválni a feleségétől, miközben szabadulna tőle. Patricia Highsmith azonos című regénye alapján, itt.


Port.hu Jazz Est: Budapest Jazz Orchestra

Online, február 28., 20:00

A BJO kiváló munkásságának bizonyítéka az elmúlt több mint tizenöt év, mely idő alatt számos koncert, hazai és nemzetközi elismerés, illetve megszámlálhatatlan külföldi előadó, köztük jó néhány világsztár, színesítette a zenekar eddigi történetét. Jó mulatást!