Február utolsó keddje

Lassan vége a télnek. Lassan. De a napsugarak már reményt adnak, hogy nemsokára újra tavasz lesz. A várakozás alatt nézd meg, mit ajánlunk a tél utolsó keddjére!

Harisnyás Pippi

Online, február 23., 08:00

Ki ne ismerné a svéd írónő copfos bajkeverőjét, az örök rebellis, neveletlen Pippit? Mellette nem lehet unatkozni, mert ő az, akivel mindig történik valami, de akinek mindig helyén az esze és a szíve. Ismerkedj meg vele online!


Egy diplomata visszaemlékezései

Online, február 23., 15:00

Tóth József Imre 26 és fél évet töltött a Külügyminisztériumban, végigjárta a diplomáciai ranglétrát a segédattasétól a nagyköveti megbízatásig. A magyarországi rendszerváltást, az új típusú kapcsolatok kiépítését és az euro-atlanti integrációnkat felölelő bő negyedszázados időszakban 16 évet töltött külföldön: Nyugat-Berlinben, Londonban, Washingtonban és Athénban. Halgassd meg előadását!


Replika Szabadegyetem - 1. Kivezetés a modern szociológiából

Online, február 23., 17:00

15 hét, 4 nagy terület, 15 interaktív előadás, vita és beszélgetés a szociológia aktuális kérdéseiről, hiánypótló jelleggel. Online.


Miért éppen az Időfutár?

Online, február 23., 17:30

Miért éppen az Időfutár lett az elmúlt évek egyik legnépszerűbb kamaszkönyve? Miért, mikor, kiknek, mit és hogyan érdemes belőle tanítani? Innen indul a beszélgetés Bacsó Péterrel, a budapesti Eötvös József Gimnázium magyartanárával.


Bűn és bűnhődés

Online, február 23., 18:00

"Dosztojevszkij az emberi lélek végtelen mélységeibe ereszkedik. Az előadás ezt a belső világot szándékozik ábrázolni, a szereplők lélektani folyamatait és állapotait próbálja formába önteni a test és a szöveg képiségén keresztül." 


Kolibri MobilMesék

Online, február 23., 18:00

A járványügyi szigorítások miatt a színházak átmenetileg bezárnak, de a kényszerszünet alatt is szeretnének veletek maradni és tartalmas ‘kolibris’ élményekkel színesíteni az otthon töltött napokat – ha nem személyesen, hát online!


Az év fiatal jezz-zenésze 2021 - Bangó Adrienne & HunJazzFed

Online, február 23., 18:00

Az Év fiatal Jazz zenésze verseny idei győztese Bangó Adrienn koncertje az If Café online színpadáról, kíséri a Magyar Jazz Szövetség zenekara a HunJazzFed.


Nyitott ablak

Online, február 23., 18:30

Egy pompás ételeket főző, pótolhatatlan és a véletlenek különös összejátszása folytán áldott állapotba került szakácsnő életébe és a boldog békeidőkbe nyerhetünk bepillantást a nyitott ablakon keresztül, online.


Kesztyűs kézzel

Online, február 23., 19:00

A több kisjelenetből álló családtörténetben anya, anyafia és anyafia csaja együtt laknak a karantén alatt, és ez sok konfliktust szül. Klikk.


Bárkibármikor

Online, február 23., 19:00

Ismét egy korábbi, repertoáron már nem látható előadást tesz elérhetővé online vetítés formájában a társulat. A Bárkibármikorcímű előadástt az Átrum Film-Színházzal koprodukcióban 2014-ben mutatták be és 2017-ben láthatta utoljára a közönség.


Homo Ludens Project: Szövegdiszkó

Online, február 23., 19:00

Az est folyamán minden eddigi előadás - A nők hangja, Karácsony, A férfiak hangja - szövegklipjeit láthatjátok.


Müpa Home LIVE - Baráti Kristóf, Várjon Dénes és a Concerto Budapest

Online, február 23., 19:30

Egy hangverseny, amely csupa versenyműből áll - egy vacsora, amelynek minden fogása torta! De milyen üdítően különbözőek! Először hegedűversenyt hallunk dúrban, majd zongoraversenyt mollban, mindkettőt Mozart terméséből, a szünet után pedig kettősversenyt hegedűre és zongorára, Mendelssohn tollából. Karmestere ezúttal nincs a produkcióknak, hiszen az est két vendége sokszor bizonyította már, hogy olyankor is megtalálja a kamarazenei párbeszéd lehetőségét, amikor szólistaként áll zenekar elé.


In memoriam Satchmo

Online, február 23., 19:30

Jazz-koncert a Kodály Kórussal Louis Armstrong emlékére. Vendégük Bundzik István, Horváth Gyula és Kacsenyák Gábor jazz-zenészek.


Bécsi klasszikus és jazz – Benjamin Schmid és a Pannon Filharmonikusok

Online, február 23., 19:30

Vidámság, optimizmus, humor és életerő – mindenkit szeretettl várnak erre a koncertre, akik szeretnék ezeket az érzéseket átélni! A műsor keretében ugyanis három ilyen mű hangzik el három, élete nagy részében Bécsben alkotó zongorista-zeneszerző tollából.


Állj bele! - Online közösségi színházi játék / Átléped a vonalat? Játszótárs: Péter Kata

Online, február 23., 20:00

Hol húzod meg a határaidat? Át mered lépni őket? Érezted úgy, például a karantén alatt, hogy átlépted valamelyik határodat? Hogyan éljük meg és hogyan reagálunk, ha szélsőséges helyzetbe kerülünk? Mikor és mit vállalunk be/fel? Hogyan lehet minket kimozdítani a komfortzónánkból? Egyáltalán: ki kell-e mozdulnunk belőle? Online.


ONLINE! Fonó Selection 2. nap: Bede Péter - Unger Balázs duó: 'Ütvefújó'

Online, február 23., 20:00

A Cimbaliband Balkán Projekt című műsorában láthattuk már a párost egy színpadon muzsikálni több zenésszel együtt. Most azonban ketten bizonyítják be, hogy még a Kalotaszegi zenében is van létjogosultsága hangszereiknek. A Kalotaszegi muzsikán túl, elhangzik moldvai és alföldi összeállítás, ami mellé még befért egy Doina serény és lapos Balázs saját gyűjtéséből. Jó mulatást!


Deck az A38 Hajón - Bakos Gyöngyi, Halász Rita, 30fok árnyékban

Online, február 23., 20:00

A Deck-széria februári felvonásában Bakos Gyöngyi és Halász Rita frisskötetes írók, valamint a 30fok árnyékban zenekar mutatkozik be. Az est az A38 Youtube-csatornáján követhető.


MAO Legendás Albumok - Kenny Burrell & John Coltrane

Online, február 23., 20:00

A két jazzóriás nevével fémjelzett lemez aligha maradhat ki a Modern Art Orchestra Legendás Albumok sorozatából. Kenny Burrell gitáros a jazztörténet legnagyobb személyiségeivel dolgozott együtt pályafutása során.


Carmina Burana

Online, február 23., 20:30

Egy civilizáció romjain tengődő, életben maradásáért küzdő, emberszerű barbár közösség rituálékkal teli életébe pillantunk be, akik félelmeikkel harcolva, ösztöneik által vezérelve próbálják átvészelni, amit a Sors rájuk ró. A Sors, ami néha jót, örömöt, szerelmet, máskor bánatot, halált hoz számukra. Szegedi Kortárs Balett online.


Fülbevaló #11 - Infragandhi: DJ set

Online, február 23., 21:00

Infragandhi 18 éve a magyar események egyik legismertebb DJ-je, aki az elmúlt tíz évben segített elindítani pár újgenerációs DJ karrierjét. Most itt hallhatod.