Februárban is online kedd

Időközben február lett. A nap sütöget, a hóvirág nyílogat. A programok meg továbbra is online pörögnek. Találd meg a kedvedre valót!

Kiotó titkosabb helyszínei

Online, február 2., 12:00

Tudtátok , hogy Kiotóban öt gésanegyed van (ezek közül a Gion a legismertebb), több bambuszerdőt is fel lehet keresni (mégis mindenki Arashiyamába megy), és az évente több millió ember által felkeresett Fushimi Inari szentélynek is van olyan része, ahol jóeséllyel nem találkozunk másokkal? Ebben az előadásban titkos helyszíneket ismerhettek meg.


Vasarely és az illúziók - Élő Online tárlatvezetés

Online, február 2., 15:00

Az egyórás online vezetés során az érdeklődők megismerik Victor Vasarely főbb korszakait és az általa használt optikai illúziókat. A vezetés során a látogató egy kicsit megdolgoztatja a szemüket és az agyát, az is kiderül, hogy mindenki ugyanazt látja-e, amikor egy képet néz.


Replika Szabadegyetem - 1. Kivezetés a modern szociológiából

Online, február 2., 17:00

15 hét, 4 nagy terület, 15 interaktív előadás, vita és beszélgetés a szociológia aktuális kérdéseiről, hiánypótló jelleggel. Klikk!


Az Esterházy-hagyatékról mesél az író idősebbik fia

Online, február 2., 17:00

Mindezekről és saját izgalmas képzőművészeti alkotásairól is kérdezik majd Esterházy Marcellt – aki képanyagot is megoszt a nézőkkel – a Vasas Könyvtár 2021. február 2-án 17:00 órakor kezdődő Facebook-eseményén.


iNosnach: Móser Ádám, Kertész Endre

Online, február 2., 18:00

Minimál tangó New Yorktól Odesszáig. Kelet-európai sanzon. Francia, zsidó, argentin, balkáni és cirkuszi zenék keverednek kísérleti, kortárs és szabadzenei elemekkel. Ádám és Endre nem teketóriázik.


Kolibri MobilMesék

Online, február 2., 18:00

A járványügyi szigorítások miatt a színházak átmenetileg bezárnak, de a kényszerszünet alatt is szeretnének veletek maradni és tartalmas ‘kolibris’ élményekkel színesíteni az otthon töltött napokat – ha nem személyesen, hát online!


PinceKlub – Beszélgetések: Kántor Kata

Online, február 2., 18:30

Ezeken a kedd estéken Kovács-Cohner Róbert beszélget az Eötvös10 számára fontos, kedves emberekkel, az Eötvös10 csoportjainak házigazdáival, visszatérő művészeivel a PinceKlubban. A mai vendég Kántor Kata táncos, koreográfus, a Divadlo Thália Színház Kassa társulatának tagja, a Nem történt semmi című előadás koreográfusa.


Szegedi Szimfonikus Zenekar, vez.: Pál Tamás

Online, február 2., 19:00

A koncertet Szegedi Nemzeti Színházból közvetítik a Szegedi Szimfonikus Zenekarral, Szabó László és Kecskés György kürtművészekkel, valamint Pál Tamás karmesterrel. A műsor igazi csemege a klasszikus zene szerelmeseinek.


FAB Ensemble - Kelemen, Kokas, Fenyő, Palojtay

Online, február 2., 19:30

A harmadik koncerten Fenyő László és Palojtay János lesznek az alapítók kamarapartnerei: elsőként Kodály Zoltán fiatalkori hegedű–cselló duója lesz hallható, ez az 1914-ben komponált remekmű, benne mindennel, ami Kodály számára zeneszerzőként ekkoriban fontos volt.


Kodály Filharmonikusok és a Kodály Kórus Debrecen - A romantika útján

Online, február 2., 19:30

A Kodály Filharmonikusok és a Kodály Kórus Debrecen online, élőben közvetített hangversenye.


Save The Vinyl - Dj Crimson

Online, február 2., 20:00

A “Save The Vinyl DJs” sorozat célja, hogy felületet biztosítson, illetve támogassa a klubok nélkül maradt “bakelites” lemezlovasokat. A szakmai stáb által beválogatott 20 mix, 2021. január 18-tól egy hónapon keresztül, minden hétköznap, este 8 órától kerül adásba.


A BudaTeher bemutatja: Budapest Bossanova

Online, február 2., 20:00

A zenekar – nevéhez hűen – elsősorban bossa novát játszik, célja az 1950-es évek végén Brazíliából elindult, s „világzeneként” Európa nyugatibb felén rendkívül népszerűvé vált zenei stílus autentikus bemutatása, hazai népszerűsítése. Jó mulatást!


Beatz x Poe's az A38 Hajón: Basch Péter, Gege, Nash

Online, február 2., 20:00

Az év első spoken word estjére visszatérő vendégek érkeznek ropogós szövegekkel, február másodikán Basch Péter, Sára Gergely “Gege” és Nagy Dénes “Nash” lépnek színpadra.


Lót - Szodomában kövérebb a fű

Online, február 2., 20:00

A Lót – Szodomában kövérebb a fű Térey János utolsó drámája, melyet Kovalik Balázs és az Örkény Színház számára írt. A kézirat címoldalán egy Kierkegaard-idézet szerepel: „Ha nem élne örök tudat az emberben, ha mindennek a mélyén nem volna egyéb, csak valami vadul forrongó hatalom, mely sötét indulatával mindazt előteremti, ami nagy és silány, ha mindennek alján egy tátongó, betelni soha nem képes üresség rejtőzne, mi más lenne akkor az élet, mint kétségbeesés?” Most online megnézheted.


Bozonok

Online, február 2., 20:30

Az előadásban Mándy Ildikó Társulata vibrálóan könnyed, máskor gravitációtól súlyos, lüktető energiával tölti meg a teret, a mozgásanyagot filmes megoldásokkal társítja, mellyel szinte beszippant a darab kiindulópontját jelentő részecskefizika megfoghatatlan világába.