Feszt szerda

Annyi program lesz szerdán, hogy Csiga Dénes is biztosan odaér majd, pedig kicsit késve indult, még csak a verandán tart. Olyan jó neki, mert út közben még eldöntheti, hová is megy, míg odaér. Biztos, ami biztos, én a helyébe azért valamelyik fesztiválra látogatnék el, mégis csak több napos az.

15. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál - KAFF

Kecskemét, augusztus 11-15.

2021. augusztus 11–15. között rendezik meg Magyarország legnagyobb animációs seregszemléjét, a Kecskeméti Animációs Filmfesztivált. A fesztivál versenyprogramjába 2019. január 1. után készült hazai és európai animációs munkákkal lehet nevezni, téma megkötés nélkül. A filmek regisztrációja ingyenes. 

I. Családi Fesztivál Balatonfüreden

Balatonfüred, augusztus 11., 10:00

Kipróbálhatod magad a fergeteges Ninja Akadálypályán, részt vehetsz a Zöldforgó játszóház mindegyik élmény programján, megtanulhatod a SUP - ozás alapjait, kezdődhet a kincskeresés animátorok segítségével, ha elfáradtál megnézhetsz egy családi filmet a Moziban, végül bulizhatsz egy nagyot az ALMA ZENEKARRAL.

Kolorádó Fesztivál 2021

Nagykovácsi, augusztus 11-14.

Kolorádó egy szép, zöld és szabad fesztivál. Az, amit mindig is keres egy ilyen helyen az ember: minőséget a mennyiség helyett, törődést a csillogás helyett, szabadságot az elkerített VIP-részlegek helyett. Megtalálod a fesztivált Budapest és a természet határán, a budai dombok óvó vonulatai között.

EFOTT 2021

Sukoró, augusztus 11-15.

A 2021-es EFOTT fesztiválnak ismét a Velencei-tó északi partja ad otthont augusztus 11-15. között, ám a rendezvény területe az előző évekhez képest fél kilométerrel nyugatabbra, Sukoró irányába költözik.

HØT SPØT 2021 / Every Wednesday

A38 Hajó (Orrterasz), augusztus 11., 17:00

Egy év után idén újra minőségi basszus zenék az A38 ikonikus Orrteraszán, barátokkal a naplementében. A keménykedést továbbra is az éjszakai partikra marad. trap // melodic dubstep // future bass // bass house // dnb... Koktélakció! 1-et fizetsz 2-t kapsz nyitástól este 19 óráig!

A művészet női felfedezői │ Kucsora Márta & Kopeczky Róna

Lovas (Garten Balaton), augusztus 11., 18:00

Beszélgetés Kucsora Márta festőművésszel és vendégével, Kopeczky Róna művészettörténésszel, tehetségről, invencióról és a hosszútávú bizalomról.

Akela

Barba Negra, augusztus 11., 18:00

Kapunyitás: 18:00. A Kormány 314/2021. (VI. 8.) Korm. rendelete alapján a zenés, táncos rendezvények helyszínén kizárólag koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő tizennyolcadik életévét be nem töltött személy tartózkodhat. Ez a szabályozás a visszavonásig van érvényben.

Terasz Live – Fruzsi & Badman

Esernyős, augusztus 11., 18:00

Akusztikus feldolgozásban csendülnek fel a legnagyobb pop, soul, funky és jazz előadók slágerei.
A duó tagjai Vincze Fruzsina énekesnő és Schlosser András gitárművész, a dalokat saját stílusukra formálják, ezen az esten számos előadó szerzeményét hallhatják.

Kettőskereszt vagy amit akartok - Dombóvári István önálló estje, műsorvez.: Bellus István

Dumaszínház, augusztus 11., 19:30

Életünk jelentős része a közösségi oldalakon zajlik, ami alaposan átrendezte és újraalkotta a szokásainkat. De vajon tényleg ismerjük az ismerőseinket? Biztos, hogy szeret minket az, aki folyamatosan felfelé tartott mutatóujjat küld mindenre? Mit akarhat valójában tőlünk, aki rendszeresen megbök?

Babra 

Benczúr-kert, augusztus 11., 19:30

A déli szláv népek és a Balkán ezerarcú zenei hagyományait újjáélesztő Babra egyéniségét a tamburák egysége, a klarinét és a harmonika összhangja határozza meg, amelyre koronaként kerül az a régies hangvételű, többszólamú éneklésmód, amely arra az unikális és kiveszőben lévő repertoárra jellemző, amelyet ma már csak a közép-európai régióban ismernek a nyelvet is már el-elfeledő szerbek és más balkáni népcsoportok.

The Serial Chillers Trio - Koncert a Folyón

Kabin, augusztus 11., 20:00

Ragadj meg egy fröccsöt, és egy nyugis helyet a parton és élvezd a kellemes nyári zenés napnyugtát! A trió (Jeff, Tibi és Lance) a Budapesti The Serial Chillers, és a Tibi and the Otters fog zenélni neked, egy soul, funk, blues, reggae, és indie saját dalokkal és feldolgozásokkal feltöltött koncerten.

J(A)ZZ! | Tree (AT)

BMC - Opus Jazz Club, augusztus 11., 20:00

Georg Vogel, Andreas Waelti és Michael Prowaznik jazzt játszik annak minden lehetséges formájában, az előre megtervezett és intuitív ötletek összjátékának szentelve magát, improvizációjuk során kidolgozva vagy szembeállítva ezen minőségeket.

Habparty

Plázs Siófok, augusztus 11., 20:00

Minden szerdán habparty kicsiknek és nagyoknak a Plázs a Music teraszán!

Karszalagos Esték

Debreceni Állatkert és Vidámpark, augusztus 11., 20:30

Az éjszakába nyúló korlátlan vidámparki kalandok rajongóinak jó hír, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel idén visszatér a Park tavalyi újdonsága, a Karszalagos Este. A nyáresti pörgés önfeledtségéről a 23 élményelem – köztük a jubileumi évben átadott, professzionális fény- és hangtechnikával felszerelt Apollo-X – mellett a büfé alkalomhoz illő különlegességei gondoskodnak majd.

Budapest Mezőség Band táncház a Hunniában

Hunnia Art Bisztró, augusztus 11., 20:30

Vonós táncház a belvárosban. A belépés ingyenes.

A Contum bemutatja: Nagy-Babos Rebeka Quartet

Budapest Jazz Club, augusztus 11., 20:30

Nagy-Babos Rebeka erdélyi születésű énekesnő. Tanulmányait eredetileg reklámgrafika szakon kezdte, majd évekkel ezelőtt, a Sepsiszentgyörgyi Jazz és Improvizácós Zenei Táborban szerzett élményeinek hatására döntött úgy, hogy szakmáját hátrahagyva zenei pályára lép és a jazzének felé fordul.

Peggy Guggenheim, a művészet megszállottja

Nagy Gyula Galéria, augusztus 11., 21:00

Lisa Immordino Vreeland Peggy Guggenheim, a művészet megszállottja című filmjében a Diana Vreeland: Fotelutazás című, nagy sikerű filmet „forgatja tovább”. Peggy olyan színes egyéniség volt, aki nemcsak megelőzte korát, de meg is határozta azt! A Guggeneheim család vagyonának örökösnője a modern képzőművészet kulcsfigurájává vált.