Filmek, amiktől biztos telesírod a zsepid

A sötét őszi órákban nincs is jobb, mint magunkra húzni a takarót, és valaki más nyomorúságán könnyesre sírni az arcunkat. 5 film, 5 lehetőség a minőségi sírásra.

 Forrest Gump

 A világ legkedvesebb filmje a világ legszimpatikusabb színészének főszereplésével a legkeményebb kőszíveket is megolvasztja. Forrest Gump egy egyszerű ember, de valahogy mégis jelen van a 20. század minden fontos eseményénél. Nehéz könnyek nélkül kibírni, amikor megpróbálja megmenteni a sebesült bajtársát a harcmezőn, de később is tartogat szipognivaló pillanatokat a film, miután végre boldog családapaként élhetne.

  

Szerelmünk lapjai (Notebook)

Korunk egyik legmenőbb fiatal férfiszínésze ebben a romantikus drámában bontogatta a szárnyait Rachel McAdams mellett. Bár a rendező azért választotta Goslingot a szerepre, mert nem tartotta igazán jóképűnek, a film után egyből megőrültek érte a rajongólányok. Pláne, mikor kiderült, hogy a két főszereplő a való életben is összejött, annak ellenére, hogy a forgatás elején utálták egymást. Ahányszor látjuk őket csókolózni a patakzó esőben, nyúlhatunk is a zsepi után, de az igazán szívbemarkoló fordulat még csak ezután következik.

  

Acélmagnóliák (1989)

Ez a klasszikus dráma néhány nevetéssel vigasztal a könnyfakasztó jelenetek között. Egy nő a saját lányának (Julia Roberts) ajánlja fel az egyik veséjét, hogy megmentse az életét. Csakhogy a cukorbeteg lány szervezete kilöki az új szervet, és a gyászoló anyát a barátnői támogatása tartja életben, akiket olyan színésznők játszanak, mint Dolly Parton, Olympia Dukakis, Shirley MacLaine és Daryl Hannah.

 

Love Story (1970)

A hetvenes évek egyik nagy könyvslágereként filmesítették meg a balsorsú szerelmesek történetét, ami majdnem ötven évvel később is legalább ugyanolyan torokszorító. A gazdag családból származó Oliver beleszeret a nála jóval alacsonyabb társadalmi státuszú Jennybe, de a különbségek és a szülői tiltás nem hatja meg a fiatal párt, egy halálos betegség viszont mégis véget vet a kapcsolatuknak.

 

A szív hídjai (1995)

A National Geographic eltévedt fotósa Clint Eastwood képében köszön be egy vidéki háziasszonyhoz, akit a finoman ráncosodó Meryl Streep játszik. A véletlen találkozásból egy gyönyörű románc lesz, az asszony mégis képtelen elhagyni a férjét és a korábbi életét a váratlanul jött szerelem miatt. Zsepiért kiált a jelenet, amikor mégis majdnem kiugrik a lámpánál álló autóból a mit sem sejtő férje mellől, hogy átszálljon a szeretőjéhez a szakadó esőben, de a lehetőség elillan, mielőtt megérne az elhatározás.