Folytatják a nyomozást Gérard Depardieu ellen nemi erőszak ügyében

2019-ben bizonyítékok hiányában felfüggesztették az eljárást, de a korábban névtelenül vádló sértett előállt, így a bíróság úgy döntött, folytatják a nyomozást. Depardieu tagadja, hogy bármit is elkövetett volna.

Egy párizsi bíróság elutasította Gérard Depardieu kérelmét, hogy szüntessék meg az ellene folyó nyomozást, miután nemi erőszakkal vádolták meg. 2019-ben egyszer, bizonyítékok hiányában már így tett az ügyészség, ám újabb bejelentés érkezett az egykor szebb napokat látott színész ellen.

Fotó: Elisabetta A. Villa/Getty Images

 

Kezdetben, előbb a médiában, névtelenül érte a vád Depardieut, miszerint 2018-ban otthonában megerőszakolt egy 22 éves színésznőt, majd Charlotte Arnould  előállt és elárulta, hogy ő tett feljelentést. Ahogy mondta, "nem bírta tovább elviselni hallgatását". A párizsi fellebbviteli bíróság ezért döntött úgy, hogy folytatja az eljárást.

A kamara úgy véli, hogy ebben a szakaszban súlyos és következetes jelek indokolják, hogy Gérard Depardieu ellen továbbra is nyomozás folyjon

– áll a csütörtökön közzétett közleményükben. A színész korábban ügyvédjén keresztül "határozottan visszautasította", hogy bármit is elkövetett volna. Depardieu ellen egyelőre nem emeltek vádat, és az első eljárás idején is szabadlábon lehetett, de bírósági felügyelet alatt állt.

A 73 éves, Golden Globe-díjas, Oscar-jelölt és Cannes-ban a Cyrano de Bergerac című filmben 1990-ben a legjobb színész díját elnyert színészről

manapság Vlagyimir Putyinnal ápolt barátsága kapcsán szoktunk leginkább hallani.

A színész 2013-ban orosz állampolgárságot kapott, új útlevelét személyesen vette át az orosz elnöktől annak Fekete-tenger melletti palotájában.

(Forrás: Independent)