Ganxsta és a rappercsirke

Amerikában második hete vezeti a mozis listát a Csodacsibe című Disney-rajzfilm, itthon már a bemutató előtt is elkezdik vetíteni. Ganxsta élvezettel bújt a tarajos sül bőrébe, a szinkronban Aigner Szilárd is helyet kapott. Bónusz: nézze meg az Indexen az egész estés mesefilm hőseinek exkluzív rapszámát, és a rendhagyó előzetest!

Bár a Disney és a Pixar többéves együttműködéséből olyan kasszasikerek születtek, mint az Egy bogár élete, a Szörny Rt., vagy a Némó nyomában, a szerződésben előírt hét rajzfilm elkészítése után a két stúdió külön utakon folytatja a munkát.

Két hete az amerikai mozikba megérkezett a Disney első önálló próbálkozása 3D-ben: a Csodacsibe (Chicken Little). A szemüveges csirkegyerek kalandjaira az amerikaiak a bemutató hétvégéjén több mint 40 millió dollárért vásároltak jegyet, sőt, Mark Dindal filmje sokak meglepetésére azóta is vezeti a toplistát - múlt hétvégén olyan mozikat utasítva maga mögé, mint a Jennifer Aniston és Clive Owen főszereplésével készült thriller, a Derailed.

A sztoriban Chicken Little, azaz Kotlik Csöpi hiába próbálja riasztani a várost, hogy valami nagyon nincs rendben, mert az ég egy darabja zuhant a fejére: egy korábbi, vaklármának bizonyult akciója miatt most senki nem hisz neki. Csöpi botrányba fulladt, korábbi riasztását most megnézheti itt (44 Mb) az Indexen. A csodacsibének a második alkalommal persze igaza van: ezúttal tényleg rémisztő földönkívüliek támadnak a Földre, ezért potyognak darabok az égből.

Csöpit Amerikában a Régi környékkel befutott színész-rendező, Zach Braff szólaltatta meg, a film rendezője, Dindal pedig Tűsnádi Böki, a szűkszavú tarajos sül szerepét osztotta magára. Böki az egész film alatt összesen négyszer nyitja ki a száját és akkor is csak ennyit mond: "yo", "no", "bo" és "wo".

A higgadt, napszemüveges tarajos sült, Csöpi barátját a magyar változatban Ganxsta Zolee játssza. Ganxsta nem először vállal szinkronizálást: néhány hónapja a Pata-csatában például - természetesen - Szutyok, a légy szerepét kapta. Felhívtuk, hogy meséljen a legújabb, négyszavas kihívásról.

"Óriási feladat volt - három és fél percig tartott. Kettőt röffentettem, kettőt meg... már nem is tudom, már mit kellett csinálnom, de nagyon élveztem" - emlékezett vissza a szerepre Ganxsta. A rapper szerint "világbajnok, aranycsillag" a tarajos sül, ő a "legjobb fej" az egész filmben. "Az a nagyfejű szemüveges csibe nem akartam volna lenni, de a tarajos sül nagyon ott volt. Én magam vagyok az a sül, az én vagyok" - bizonygatta az Indexnek flauberti hévvel Zolee.

A magyar változatban Ganxstán kívül közreműködött még Csőre Gábor, Reviczky Gábor, Janza Kata, Létay Dóra, Aigner Szilárd, Gesztesi Károly és Liptai Claudia. A film főcímdalát Bebe énekli. Amerikában a film mellé egy rapszámot is írtak - a Run DMC-t koppintó felvételt is letöltheti az Indexről: "It's chicken... chick-chick-chick-chick..." (4Mb).