Gasztro hétvége Óbudán

Bár a nyár, már csak szép emlék, azért az ősz is tartogat kellemes programokat a kerületben élőknek és az ide látogatóknak, hiszen a Fő téren mindig történik valami. Szeptember utolsó hétvégéjén újból ingyenes koncertek sorával és gazdag gasztronómiai kínálattal várja látogatóit a kerület ékszerdoboz szépségű tere.

Szeptember 22-én, már péntek délutántól ínycsiklandó illatokkal hívogatnak a takaros pavilonok, ahol a pecsenye sül, a kemencékből kenyérlángos illata száll, de nem marad éhes az sem, akinek egyedi burgerre fáj a foga. Nem hiányzik majd a kínálatból a gulyás sem, s az ínyenc sajtkedvelőkre is számtalan különleges, kézműves sajt vár.

Gondoltunk az édesszájúakra is, igazi süti parádé lesz a téren, ahol a kürtőskalácstól, gofritól, a habos és gyümölcsös finomságokon, flódnin át, a kézműves csokoládékig mindent megtalálnak a vendégek. S két falat között az egzotikus limonádéval és zamatos nedűkkel olthatják szomjukat a látogatók.
Mindezt kényelmes asztalok mellett tehetik, ráérősen beszélgetve, ahogy az hétvégén dukál.
S mivel a Fő téri rendezvények elmaradhatatlan része a zene, a komfortérzetünket elismert előadók ingyenes koncertjei teszik teljessé ezúttal is.

Pénteken Voga Viki, majd a kerületiek nagy kedvence a Hot Jazz Band lép fel.
Szombaton a Blahalouisiana, a Váczi Eszter Quartett, majd Bódi Magdi, Török Ádám és a Freedom koncertje zárja a napot, melyen Szakcsi Lakatos Béla lesz a vendégművész.
Vasárnap pedig a Belau, a Djabe s záró koncertként a Budapest Bár lép színpadra.

Ismét érdemes lesz úgy tervezni az életünket, hogy minél több időt tölthessünk el a Fő téren, ahol minden érzékszervünket próbára teszik majd a csábító illatok és a magával ragadó zene.
Kell-e jobb időtöltés egy fárasztó hét után, mint jólesően sütkérezni a bágyadt őszi napsütésben, barátokkal, ismerősökkel múlatni az időt, s hagyni, hogy a lelkünket átjárja a jazz, a swing dallama. Olykor jólesik elgyengülni a finomságok láttán, főleg, ha az orrunkat csiklandozza a pecsenyék, sajtok, illata, s a lenge szellő tele van a gőzölgő kávé és a frissen sült sütemények csábításával.

Használjuk ki ezt a hétvégét, élvezzük a zenét, a finomságokat és a remek társaságot, lopjunk vissza kicsit a nyárból! Mindenkit szeretettel várunk a Fő téren!

Bővebben itt: www.gasztrobuda.hu