Gwyneth Paltrow utálja magát nézni a filmjeiben – egy jelenetet kivéve

Az idén 20 éves Tenenbaum, a háziátok kapcsán nosztalgiázott.

Samuel L. Jackson imádja magát visszanézni a filmjeiben (pár napja mi is megírtunk, hogy melyek a színész kedvenc saját alakításai), de ezzel valószínűleg kisebbségben van a színészek között. Adam Driver például a saját filmjeit se nézi meg, és így van ezzel Gwyneth Paltrow is. Nála azonban van egy kivétel.

Húsz éve mutatták be Wes Anderson komédiáját, a Tenenbaum, a háziátokot, amelyben a diszfunkcionális Tenenbaum család egyik tagját, Margot-t Paltrow alakítja. Ennek apropóján, a Tribeca filmfesztivál keretében tartottak egy évfordulós visszaemlékezést. Kiderült többek közt, hogy a családfőt alakító Gene Hackman belement a gázsija csökkentésébe, csak hogy szerepelhessen a filmben, Alec Baldwin narrációja végül majdnem kimaradt, a rendező pedig, tőle szokatlan módon, a forgatás során egy alkalommal nagyon felkapta a vizet.

És megtudhattuk azt is, melyik az a jelenet, amelyet az Oscar-díjas Paltrow hajlandó megnézni. Kábé a 30. perc tájékán látható, az általa alakított Margot a buszról lelépve itt találkozik újra féltestvérével, Richie-vel, akibe titokban szerelmes. A jelenetben mindössze annyi történik, hogy Margot lassított felvételen odasétál Luke Wilson karakteréhez, és közben a These Days című dal szól Nico előadásában.

Amiért kellemes emlékként maradt meg a színésznőben ez a forgatási nap, az annak köszönhető, hogy jelen volt édesapja, Bruce is, aki a következő évben, 2002-ben hunyt el.