Harrison Ford most épp Szentendrén bringázott rövidgatyában

Rendőrökkel is pózolt a Szárnyas fejvadász 2-t nálunk forgató sztár.

Napok teltek el úgy, hogy nem írtunk semmit a Magyarországon filmet forgató Harrison Fordról, de a hírínségnek most vége! A 74 éves sztár egy ideje biciklis Mátyás kiráyként tűnik fel hol itt, hol ott az országban: ezúttal a Szentendrét Szigetmonostorral összekötő révnél járt, ahol úgy tűnik, rendőrökkel is fényképezkedett egy kávézó teraszán.

A 2017-ben mozikba kerülő Szárnyas fejvadász 2-t magyarországi helyszíneken forgató Ford korábban azzal került be a sajtóba, hogy bement egy V. kerületi bringaboltba megjavíttatni az Amerikából áthozott kerékpárját (és még az eladókkal közösen elfogyasztott kávé után is maga mostogatta el a csészéjét). Ezután Kisorosziban bringázott, hogy ott a Rácz Fogadóban reggelizzen egy kiadósat, a helyiek legnagyobb örömére, később pedig Pákozdon, a Szúnyogszigeti Halászcsárdában bukkant fel két barátjával, miközben a Velencei-tó körül biciklizett, aztán a csárdában csirkét rendelt zöldkörettel.

A beszámolók szerint Ford eddig mindenhol nagyon kedves volt az emberekkel, és egyáltalán nem zavarta, hogy sokan felismerték, és közös fotót akartak vele. Nem titkolhatjuk azonban el azokat a szóbeszédeket és Star Wars-csoportokban rendre felbukkanó pletykákat sem, amelyek szerint állítólag Ford kicsit goromba volt a szállodája (a budapesti Four Seasons) előtt szobrozó Star Wars-rajongókkal, akik hiába álldogáltak ott órákig, nem kaptak autogrammot a bálványuktól a magukkal vitt Csillagok háborúja-ereklyékre. Lehet, hogy Han Solo-jelmez helyett biciklis felszerelésben kellene inkább odamenniük?

Ford mindenkit lázba hozó országjárása mellett sajnos a Szárnyas fejvadász 2 magyarországi forgatását egy szörnyű tragédia is beárnyékolja. Augusztus végén meghalt egy 28 éves díszletépítő a Felsőkert utcai Origo stúdióban, miután egy leomló díszletfal romjai közé szorult, és már nem tudták megmenteni az életét. A temetésére a rendező, Denis Villeneuve és a film mésik főszereplője, Ryan Gosling is elment.