Harry Potter náci lett!

Daniel Radcliffe karlengető neonáci terroristák közé beépülő FBI ügynököt alakít legújabb, Imperium című filmjében.

Daniel Radcliffe látványosan igyekszik maga mögött hagyni a varázslóvilágban eltöltött éveket, hogy igazi színész legyen belőle. Emlékezetes volt tőle a pucérra vetkőzése az Equus című darabban, és a fél világ rápörgött a Swiss Army Man című filmjére, amiben egy fingó vízihullát alakít. A legújabb thrillere nem kevésbé sokkoló: kereszteket égető, karlengető bőrfejűek közé épül be kopaszra borotvált, White Power-logós FBI-ügynökként.

radcliffe.png

Felettese (Toni Colette) azt kéri tőle, hogy fülelje le a szervezet merényletre készülő terrorista hangadóit, fiatal és ambiciózus hősünk azonban végig attól retteg, hogy le fog bukni, és az új barátai agyonverik. Íme a trailer:

Az Imperiumot a Lionsgate stúdió finanszírozta, a rendezője a Hollywoodban még újonc Daniel Ragussis, aki a saját forgatókönyvét vitte filmre (korábban csak egy rövidfilmet forgatott a Nobel -díjas német kémikusról, Fritz Haberről, az első világháborús gáztámadások atyjáról). Amerikában augusztus 19-én mutatják be, a magyar mozikba viszont nem biztos, hogy eljut majd. (via Movieweb)