Hat bizonyíték, hogy Malloy, a mackó buktatta meg a Brickleberryt

Már egy éve elkaszálták a Brickleberryt, de nálunk még látható a Comedy Centralon, így bátran elemezgethetjük az okokat, köztük Malloyt, az ellenszenves macit, aki sokat tett a törlésért. Nézzük, mivel!

1.    Kicsit sem aranyos
Önmagában is hervasztó, ha egy sorozatban egyetlen szerethető karakter sincs, de az már a vég, ha mind közül a hatalmas szemű, örök medvebocs a legkevésbé szimpatikus. Malloy túl közel ülő fülei és sűrű szemöldöke talán egyediségét hivatottak erősíteni, ehelyett azonban elidegenítenek. A hasonszőrű figurák általában a gonosz természet és a cuki külső kontrasztjára építenek, ami nála sajnos nem működik.

2.    Humorban sem erős
Amilyen ütős az elkényeztetett kölyök és az elbűvölő pszichopata kombinációja az Amerikai fater Rogerjénél, annyira semmilyen és irritáló ugyanez a recept Malloynál. Fantáziátlan személyiségét szellemesnek szánt beszólásai és kegyetlenkedései sem dobják fel, különösen annak tükrében, hogy ezek a Brickleberry többi szereplőjétől sem állnak távol. Malloy így csak egy egységes masszába olvad bele.

3.    Még egy rendes mentális zavart sem tud felmutatni
Csupán egy érzéketlen és unalmas, internetfüggő hülyegyerek, akit rég ki kellett volna tenni a hóra, hogy észrevegye magát.

4.    Sem Stewie-hoz sem Rogerhez nem fogható
A Brickleberry hiába is próbált túltenni a Family Guy-on és az Amerikai fateren, ez legfeljebb ízléstelenségben sikerült. Malloy talán Stewie Griffin és Roger Smith keverékének készült, de ehhez sem jópofa megjelenést, sem színes belsőt nem kapott. Nem énekel, nem táncol, nincsenek változatos szerepei, környezetéhez pedig mindig ugyanazzal az egykedvű lenézéssel viszonyul, amitől csak annyira lesz érdekes, mint a négyezredik Grumpy Cat-mém.

5.    Egy izgalmas kalandba sem keveredett
Nem sok mindent tud felmutatni azon kívül, hogy naphosszat a kütyüit nyomkodja, és cinikus sértéseket osztogat.  Már első pillantásra sem eredeti a civilizációba belelustult, vadonban életképtelen medve alakja, több epizódon keresztül pedig kifejezetten fárasztó. Tölteléknek sok, központi karakternek kevés.

6.    Gazdájához fűződő kapcsolata érdektelen
A kenyéradóját kihasználó, önző és élősködő „háziállat” típusból jó párat láttunk már, de ez vonzó egyéniség híján mit sem ér. Malloy és Woody függőségi viszonyából hiányzik a tűz, és – ha e fogalom rajzfilmhősöknél egyáltalán értelmezhető – nincs meg köztük a kémia. Nem lenne hiányérzetünk, ha Woody másik „terápiás” állatkát szerezne.