Hát persze, hogy Tarantino is tudott Weinstein ügyeiről

Weinstein felfedezettje és haverja, Tarantino egy hete még érzelmes posztban írta (íratta) ki magából, hogy mennyire sokkolta, amikor kiderültek Weinstein mocskos ügyei, és kért pár napot, amíg összeszedi magát, és tud nyilatkozni. Most megtette. És nem lepődtünk meg.

Hát most eljött az idő, és ahogy sejteni lehetett, most ki is derült: Quentin Tarantino végig tudta, mit csinál Harvey Weinstein. Így nyilatkozott most az ügyről:


Eleget tudtam, hogy többet tegyek annál, mint amit tettem.”
Fotó: Todd Williamson / Contributor / Getty Images


Vagyis őt is elérte a lelkiismeret-furdalás (első?) hulláma, és szánja-bánja bűneit, ahogy a többi hollywoodi sztár, mint azt korábban megírtuk. Tarantino egy héttel ezelőtt ráadásul nem is saját maga posztolta, hogy mennyire meg van éppen szakadva a szíve, hanem egy kolléganőjére bízta, hogy jelentesse meg Facebook-oldalán Tarantino érzékeny rezdüléseit, és időt kért, hogy össze tudja szedni magát, és saját maga is nyilatkozni tudjon a megrázó ügyről.


Most a New York Times újságírójának, Jodi Kantornak nyilatkozott, ő egy volt azok közül, akik pár hete kirobbantották a Weinstein-botrányt, vagyis megírták a producer mocskos ügyeit. Tarantino elmondta neki, hogy eleget tudott Weinstein zaklatásairól, mégsem tett eleget ahhoz, hogy megállítsa őt.


Eleget tudtam ahhoz, hogy többet tehessek ellene. Több volt, mint szóbeszéd vagy pletyka. Nem másodkézből tudtam. Tudtam, hogy pár dolgot elkövetett."

A rendező Mira Sorvinóval találkozott, aki elmondta neki, hogy Weinstein szexuálisan zaklatta, és tudott a megállapodásról Rose McGowannal. (Őt is megerőszakolta a producer, de közös megegyezéssel végül ejtették az ügyet.) Más színésznők is elmondták neki, miket tett velük Weinstein. A rendező ezt magában mindig egyedi esetekként fogta fel, és valószínűleg így próbálta eltávolítani magától az egész ügyet. Azt is hozzátette, hogy sajnálja, hogy fenntartotta kapcsolatát Weinsteinnel.

Bárcsak felelősséget vállaltam volna azokért, amit hallottam.”


A rendező most mindenkit arra szólít fel, hogy akinek tudomása volt a dologról, álljon ki, és mondja el.

via Vulture.com