Hétfői online merengés

Ideje, hogy megtervezzem a napom, ujjaim görnyedeznek a laptopon, munka után színház-e, vagy más legyen, végül is nem mindegy, hogy az ember hova megyen, de szerencsére itt van az internet, az munkás agya felfrissül, nem ernyed, mindent megmutat nekem lazán, a programhegyek magaslatán, elmondja, hogy a szervezetem savas-e, vagy lúgos, hogy okos vagyok-e, vagy csak itt ülök és flúgos.

Tom Sawyer kalandjai

Online, március 1., 8:00

Aki egyszer is olvasta soha nem felejti el Tom Sawyert. A cuki, nagyszájú, kedves svihákot mindenki a szívébe zárja. Különösen Becky Thatcher. Aki kislányként ott áll kitartóan Tom mellett, de az olvasói emlékezet mégis a feledésbe szitálja őt. Holott Becky Thatcher mindent elsöprően van.

Király esték - A magyar Copperfield - Bereményi Géza szövegeiből

Online, március 1., 8:00

A különleges, egyedi hangulatú estén a szerző Debrecenből és Vecsei H. Miklós a K11-ben olvas fel nagy verseket és prózákat, vidám idézeteket és szemelvényeket a pont most 75 éves Bereményi Géza életművéből; mindenhhez a méltán népszerű fiatal zenész és dalszerző, Járai Márk, a Halott Pénz együttes tagja; Bereményi Géza Cseh Tamás dalaiból idéz; illetve a saját számára készült Bereményi dalokkal készül.

Vasarely és a színek

Online, március 1., 11:00

Victor Vasarely számára a színek és azok egymásra gyakorolt hatása rendkívül fontos volt. Saját forma- és szín kelléktára, a Plasztikai egység segítségével kódolta képeit, ezáltal egyszerűbben reprodukálhatóvá váltak. Az egy órás interaktív vezetésen megismerhetitek Vasarely színkontrasztjait, a színek kapcsolatát és néhány játékos kísérletben is részt vehettek.

A szenvedéstől a megszabadulásig - Mireisz László online előadás-sorozata

Online, március 1., 14:30

A koronavírus okozta rendkívüli helyzetre való tekintettel A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán, az egyház elnöke, Mireisz László által vezetett A szenvedéstől a megszabadulásig című kurzust online formában tartják meg, melyre így nem csak a főiskola hallgatói, de bármely "külsős" érdeklődő is csatlakozhat a virtuális térben.

Délutáni Online Bábos mesekuckó Krisztával

Online, március 1.,  17:00 

Bábos mesék, mondókák, dalok és kézműveskedés mindenkinek, akinek fontos, hogy együtt legyünk és tudjunk kapcsolódni egymáshoz a meséken keresztül, miközben észrevétlenül fejlődünk.  Csatlakozni regisztrációt követően tudtok az e-mailben kapott linken.

Kolibri MobilMesék

Online, március 1.,  18:00 

A Kolibri Színház művészei naponta egy-egy mesével kedveskednek közönségüknek. A járványügyi szigorítások miatt a színházak átmenetileg bezárnak, de a  kényszerszünet alatt is szeretnének veletek maradni és tartalmas ‘kolibris’ élményekkel színesíteni az otthon töltött napokat – ha nem személyesen, hát online!

AZ IGAZSÁG MŰVÉSZETE - 7. Budapest International Documentary Festival - BIDF

Online, március 1.,  19:00 

Miután várhatóan a mozik nem nyitják meg kapuikat a fesztivál kezdetéig, így a szervezők amellett döntöttek, hogy online tartják meg az idei, hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Budapest International Documentary  Festival-t. 

Táncműhely #12 - Bakó Gábor: Színpadi jazztánc - táncóra

Online, március 1.,  19:00 

A Trafó az előadások mellett a megnyitása óta heti rendszerességgel ad helyet különféle mozgás- és táncóráknak a Műhely Alapítvány szervezésében. Így van ez a korlátozások ideje alatt is. Meghívták a Trafóban oktató, egyedi szemléletet és gondosan kidolgozott technikát átadó tanárokat, hogy többéves szakmai tapasztalatukat most az online térben osszák meg.

Ökolánc - Szebenyi Péterrel és Tóth Andival

Online, március 1.,  20:00 

A környezetvédelmi témájú beszélgetéssorozatban szakemberek, véleményformálók és zöld aktivisták beszélgetnek a fenntarthatóságról. Az Ökolánc alkalmain két ilyen „láncszem” találkozik, hónapról hónapra adva át a stafétát egy-egy új beszélgetőpartnernek, aki más megközelítéssel viszi tovább a témát.

A zsidó Budapest titkai, beszélgetések Rózsa Péterrel

Online, március 1.,  20:00 

Beszélgetések Budapest zsidó múltjáról, történetéről, szellemi és kulturális értékeiről. Az első részben a budapesti mozik, a filmipar, a filmművészet zsidó intézményeinek, alkotóiról háromrészes beszélgetéssorozat keretében hallhatnak sok érdekességet.