Hétfői onlineság

Na, megnézem már, mi megyen itt, mert mesére volna szükségem - gondolta egy szép hétfői reggelen a babagyerek, és nicsak, megtalálta! A szülők még a hajnali koncertet alusszák, babagyerek jól szórakozik. Aztán elfárad ő is, s menne vissza az ágyba szülők közé, hosszan, de ők már ébredeznek és készülnek a további online mókázásra. Na, ez sem lesz rövid nap, motyogja babagyerek fejben, és helyt ad papusnak a klaviatúra mellett.

Kiscsillag - Streamkoncert: visszanézős

Online, január 11.,  0:00

Kiscsillag most egy interaktív streamkoncerttel kárpótol titeket az elmaradt 15 éves buli, a lemezbemutató, a Fishing és számos más koncertért. A buli interaktív lesz, lehet számot kérni és videókamerán keresztül be is kapcsolódhattok a koncertbe, ami után diszkó is lesz. Otthoni dresscode: NDK-s műfenyő, szandál, zokni.

Pesti Magyar Színház: Tom Sawyer kalandjai 

Online, január 11.,  8:00

Mark Twain klasszikusának számtalan feldolgozása létezik, de ilyen még nem. A már nagymama Becky Thatcher mesél napjainkban szerelmes unokájának azokról az időkről, amikor kislányként meglátta a csibész Tom Sawyert és menthetetlenül beleszeretett. Elképesztő kalandjaik során megtanulják: a legfontosabb, hogy az ember őszinte legyen másokkal és legfőképp önmagával. A vetítésekkel és bábokkal színezett előadás Tom Sawyer kalandjait helyezi teljesen új megvilágításba, friss és önreflexív női szemszögön keresztül.

Délelőtti Online Bábos mesekuckó Krisztával

Online, január 11.,  10:00

Bábos mesék, mondókák, dalok és kézműveskedés mindenkinek, akinek fontos, hogy együtt legyünk és tudjunk kapcsolódni egymáshoz a meséken keresztül, miközben észrevétlenül fejlődünk.  Csatlakozni regisztrációt követően tudtok az e-mailben kapott linken.

Élő online tárlatvezetés - Vasarely és az illúziók

Online, január 11.,  15:00

A múzeum házhoz megy! Az egyórás online vezetés során az érdeklődők megismerik Victor Vasarely főbb korszakait és az általa használt optikai illúziókat. A vezetés során egy kicsit megdolgoztatjuk a szemüket és az agyukat, az is kiderül, hogy mindenki ugyanazt látja-e, amikor egy képet néz.

Világjárók: Fülöp-szigetek

Online, január 11.,  16:00

A Budaörsi Jókai Mór Művelődési Ház Világjárók előadása online folytatódik. A Fülöp-szigetek Földünk második legnagyobb szigetvilága, több mint hétezer trópusi szigettel. Tenger felett hegyek, vulkánok, pálmák övezte fehér homokos tengerpartok, fantasztikus formájú sziklák, barlangok, rejtőzködő lagúnák. A tenger alatt pedig korallzátonyokat láthatunk csodálatosan színes és változatos élővilággal.

Csináljunk színházat! 8. - Színház-igazgatói pályázatok

Online, január 11.,  17:00

A „színházvezetési szabadegyetem” első hat beszélgetésén a 70-es évektől indulva, esettanulmánynak beillő budapesti és vidéki példákkal, a kultúra politikai aspektusait sem kikerülve került történeti kontextusba az igazgatás. Ezeken az alkalmakon mindig tapasztalattal rendelkező, egykori vagy jelenlegi vezetők voltak Csizmadia Tibor vendégei

Szegedi Szimfonikus Zenekar koncertje - Online közvetítés

Online, január 11.,  18:40

Újult erővel, ám a korábbiakban megszokott minőségben térünk vissza virtuális koncerttermünk színpadára, ahol január 11-én a Szegedi Szimfonikus Zenekart hallhatják. A nagy múltú zenekar ezen az estén olyan művészekkel közreműködve eleveníti meg Beethoven és Mendelssohn zsenijét, mint Balogh Ádám zongoraművész és Halász Péter karmester.

Budapest Improvisers Orchestra: Nyitott Forma #1

Online, január 11.,  19:00

Budapest Improvisers Orchestra (BIO) is ilyen együttműködések hálózatából jött létre. A 2016-ban Rubik Ernő Zoltán és Ajtai Péter kezdeményezésére összehívott kilenc fős ensemble nyitott formájú műveket és szabad improvizációkat játszik. “Nyitott Forma” c. sorozatuk keretein belül olyan nyitott és játékos szerzőkkel dolgoznak együtt, akik számára az improvizáció nem zavaró esetlegesség, hanem izgalmas zenei eszköz. A tagok között zeneszerzők, kortárs zenét játszó klasszikus zenészek és a free jazz–színtérről ismert játékosok is vannak.

Táncműhely #05 Grecsó Zoltán: Lágy és dinamikus - táncóra

Online, január 11.,  19:00

A Trafó az előadások mellett a megnyitása óta heti rendszerességgel ad helyet különféle mozgás- és táncóráknak a Műhely Alapítvány szervezésében. Így van ez a korlátozások ideje alatt is. Meghívták a Trafóban oktató, egyedi szemléletet és gondosan kidolgozott technikát átadó tanárokat, hogy többéves szakmai tapasztalatukat most az online térben osszák meg. Így 7 héten keresztül minden hétfőn este 7 órától táncolhatsz Bakó Gáborral, Békési-Szombati Anettal, Grecsó Zoltánnal és Keresztes Patrikkal.

Kaposvári Roxínház: Színházi legendák III. rész - Vendég: Lázár Kati és Jordán Tamás

Online, január 11.,  19:00

A magyar színházi élet kiemelkedő műhelye volt a hetvenes és nyolcvanas években a kaposvári Csiky Gergely Színház. Újításaik, szemléletük és elsősorban a társulat közösségének összetartozása máig ható példa és mérték a szakmában. A Kaposvári Roxínház az elmúlt esztendőkben arra törekedett, hogy ezek az emlékek újra felszínre kerüljenek és a szélesebb közönség is megismerkedhessék az akkori szakmai munka kulisszatitkaival.

Nemzeti Színház: Tudod, hogy nincs bocsánat

Online, január 11.,  19:00

"Mindig kisajátítottam József Attila verseit, úgy éreztem, sorai rólam szólnak. Ez az előadás nagyobb alázattal készült, a Költőt szeretné bemutatni" – nyilatkozta 2005 táján Hobo, amikor Vidnyánszky Attila rendezésében elkészült a Tudod, hogy nincs bocsánat című előadóest. 

Liszt Ferenc Kamarazenekar és Ilya Gringolts - Izgalom

Online, január 11.,  19:30

A Liszt Ferenc Kamarazenekar zeneakadémiai bérletének második koncertjére a leginkább illó jelző: izgalmas. Nem félnek vállalni a kihívást a szokatlan műsorválasztással, és tovább fokozzák kíváncsiságunkat napjaink zenei életének egyik „legvagányabb” hegedűművészének meghívásával. Ilya Gringolts-cal először találkozhatunk Budapesten, a virtuóz és érzékeny, megalkuvásokat nem ismerő előadó az ex Prové nevet viselő Stradivari-hegedűn játszik.

Örkény István Színház: A lélek legszebb éjszakája (felvételről)

Online, január 11.,  20:00

Jászberényi Sándor író, haditudósító. Dolgozott Irakban, Csádban, Jemenben, Líbiában, Nigériában, a Gázai övezetben, évekig élt Egyiptomban. Interjút készített többek között a palesztin Iszlám Dzsihád és a Muzulmán Testvériség tagjaival. 2016-ban megjelent novelláskötete, A lélek legszebb éjszakája elnyerte a Libri Irodalmi Díjat.