Hétfői programok

Próbálom prezentálni, mennyi színes program várható a hétfőhöz képest, de több a tojás. Földön, vízen, színpadon zajlanak a kiválasztott események. Újabb hét, hétfői tempóval, és egyre jobb lesz!

Hajókirándulás és sétahajózás - Tokaj

Tokaj, augusztus 16., 11:00, 15:00

A hajó a Bodrog folyón halad Tokaj városa mellett a Zsaró ér bejáratáig, ott visszafordul, a Tiszán a strandig megy és egy óra elteltével ugyanott köt ki, ahol beszálltak a vendégek. A hajó a közúti híd alatt található nagy parkolóból indul.

Szent István Bazilika, augusztus 16., 16:00

Harangjáték és fuvolaszó minden hétfőn és kedden 16:00 és 16:30-kor a Szent IStván Bazilikánál! Bach, Mozart, Haydn, Paganini, Chopin, Bizet művei.

A38 pres. Mondays: Off / On: Board

A38 Hajó (Orrterasz), augusztus 16., 17:00

Megnyújtnád a hétvégédet? Vagy csak korábban kezdenéd a következőt? Van számodra egy jó hírünk! Hosszú várakozás után, mindenki legnagyobb örömére, június 7-től végre visszatér az A38 Hajó orrteraszára, a Mondays: Offf nyári rezidenciája harmadik szezonja alkalmából. A recept a szokásos, minden hétfő délután 5-től este 10-ig a legjobb szelektorok húznak elő táskájukból minőségi elektronikát egész nyáron, Ti pedig fesztelenül bólogathattok rájuk a Dunán, kezetekben hűs koktélok társaságában. Jól hangzik.

Fonó Session - Ír session

Fonó Budai Zeneház, augusztus 16., 18:00

A Fonó Session sorozata kötetlen közösségi örömzenélésre ad lehetőséget hétköznap esténként. Kezdő és haladó zenészek, zenekedvelők, érdeklődők egyaránt csatlakozhatnak hangszerrel vagy anélkül.

Menopauza

Játékszín, augusztus 16., 19:00

Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi… A mi történetünk ma játszódik, a new york-i
Bloomingdale’s áruházban – de játszódhatna a világ bármelyik más áruházában is. A szereplőink négy nő, és velük is megesik az… Az, amiről nem szeretünk beszélni. Mert tabu. De mi most megdöntjük. Ismerős sorsok, világhírű slágerek, ellenállhatatlan humor. A színpadon négy díva, négy csodálatos nő, akik mesterei a humornak és varázslatosan énekelnek…

Dumaszínház - Aranyosi Péter és Badár Sándor

Dumaszínház, augusztus 16., 19:30

A Stand-Up az egyik legnehezebb műfaj, egyedül a színpadon, díszletek, speciális effektek és jelmezek nélkül csak a szövegre, a gesztusokra és az előadó egyéniségére hagyatkozva kell elvarázsolni a nézőket, nap mint nap megújulva, s kell tenni mindezt olyan körülmények között, ahol a nézők az asztalaiknál esznek, isznak, esetleg megszólalnak, avagy megszólaltatnak, ahol a pincérek állandó mozgásukkal elvihetik a figyelmet az apró nüanszokról.

Vásáry Tamás és a Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar - Jótékonysági koncert

Pesti Vigadó, augusztus 16., 19:30

Vásáry Tamás világhírű zongoraművész, karmester és az általa alapított Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar minden alkalommal kiemelkedő értékű koncertprogrammal gyönyörködteti a hallgatóságot itthon és külföldön egyaránt.

Indul a bakterház

Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, augusztus 16., 20:30

"Tudom én jól, az a baja a világnak, hogy nem tehénpásztorok kormányozzák. Ha én valamikor miniszter leszek, mindent a visszájára fordítok. A csősztől elveszem a bunkósbotot. A pofonokat végképp eltiltom. Aki vét a törvény ellen, felpofoztatom a bakterrel. Az ország vászontarisznyájára lakatot tetetek, nehogy kilopják belőle a pénzt. Ha én leszek a fő, nem lesz panasza a szegény embernek, mert még a Bundás kutyának is akkora pampuskát juttatok, mint a két öklöm. Törvénybe iktatom, hogy palacsintán köll élni a tehénpásztornak."